ANNONCE

Hele Danmark vågner op til samme oplevelse søndag

1. december 2018 07:56 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

De kommende dage bliver rigtig våde - og der er potentiel sne ude i horisonten.

Når der løber vand af skyerne, og det er koldt nok, så får vi sne. Mere om det senere, for det kan vise sig at blive relevant. Lige det med vand fra skyerne – altså regn – bliver vi dog nødt til at forholde os til allerede nu.

December får nemlig en både våd og grå begyndelse. Vejret den 1. december 2018 er nemlig ifølge Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) mestendels af vand.

– Vi bliver dog ikke skyllet i havet, siger vagthavende meteorolog Bolette Brødsgaard til Newsbreak.dk.

Dage uden sol

Foruden våd, så bliver lørdag også grå. Ikke overraskende er det på grund af det massive skydække, der har hægtet sig fast. Brødsgaard mener sågar, at det østlige Danmark næppe får solen at se overhovedet.

– I Jylland vil solen få lov at titte lidt frem en gang i mellem. Måske på Fyn, men det er slet ikke sikkert, siger hun.

Selv om det kan være kedeligt med den slags gråvejr, så betyder det dog også, at temperaturen holder et pænt niveau for årstiden og kalenderen. Skyerne holder på varmen, men det er desværre ikke meget værd, når det regner.

Alle vågner op til det samme

Selv om lørdag vil være noget opdelt, så er der umiddelbart ingen tvivl at spore hos DMI angående søndag. Vi kommer alle sammen i samme gryde og vil vågne til ensartet vejr. “Selv Bornholm”, lyder det fra meteorologen.

– Det milde vejr fortsætter ind i søndag, men det bliver noget mere vådt. Et lavtryk, der lige nu er over den engelske kanal, bevæger sig ind over os allerede lørdag aften, og så vil det bruge hele søndag på at bevæge sig bort igen, siger hun.

Med det lavtryk følger vindskifte og en masse regn. Det rammer fra sydøst – Vadehavet – allerede natten til søndag og bevæger sig så ind over Danmark.

Vindretningen bestemmer

For nuværende er det meget usikkert, men et hurtigt kig på DMIs femdøgnsudsigt afslører altså et ret markant temperaturdyk natten til fredag, og det er vi nødt til at høre mere om. Bolette Brødsgaard forklarer, at der kommer flere lavtryk i den kommende uge.

– Onsdag sker der noget. Lavtrykket kommer ude fra Atlanten og ind over det sydlige England, og så rammer det Danmark onsdag. Hvis vindretningen trækker fra nord og øst, så får vi vind fra Finland, Rusland og Baltikum, og så bliver det rigtig koldt, siger hun og understreger, at det altså endnu er usikkert – meget kan ændre sig.

Sker det dog, så er sandsynligheden for tøsne og slud markant forhøjet. Som det ser ud nu, forventer DMI temperaturer ned til seks frostgrader natten til fredag – måske lavere.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu