ANNONCE

Varme dage er ikke utopi

11. september 2020 06:47 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Vejret den 11. september 2020 bliver ikke noget at skrive hjem om, men i den kommende uge er der lagt op til varme dage.

I den kommende uge er der overraskende nok lagt op til, at vi får nogle dage, der kan føles helt sommeragtige. Først skal vi dog lige holde stand mod tre fronter, der maser sig ind over landet med regn og skyer.

Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) oplyser fredag morgen, at vejret den 11. september 2020 bliver en forholdsvis kedelig affære med et tykt skydække i løbet af formiddagen, som dækker det meste af landet. Vagthavende meteorolog Klaus Larsen har dog godt nyt med i fortællingen. Det vender vi tilbage til.

– Fredag morgen vil der særligt i det vestlige og nordlige Jylland være regn, men der kommer en opklaring mod sydøst i løbet af eftermiddagen, siger meteorologen til Newsbreak.dk tidligt fredag morgen.

Temperaturerne vil fredag være mellem 15 og 19 grader i dagtimerne – afhængig af hvor i landet, du befinder dig. Blæsten har ikke det store at spille med, så det er primært ved kysterne, at det er koldest.

En grad per dag

Mens fredag bliver til lørdag kommer det andet regnvejr ind over os. Anden af de tre fronter, vi skal overstå. Det kommer ifølge Klaus Larsen fra nordvest. Til gengæld er der positivitet at spore, for selvom der over weekenden vil falde vand, så stiger temperaturen.

– Vi kan faktisk sige, at vi får lagt en grad til for hver dag i weekenden, der går, siger meteorologen.

Fredag er topmålet 19 grader, lørdag 20 og så søndag lyder det på hele 21 grader. Varmen er bare slet ikke færdig.

I Danmark er vi meteorologisk set meget afhængige af, hvor luften kommer fra, fordi vores land er låst inde mellem meget forskellige luftmasser. Det illustrerer Larsen bedst ved følgende eksempel:

– I de høje luftlag er det fredag 10 til 12 grader over Tyskland, mens det over Sverige og Finland er helt nede omkring to minusgrader. Det betyder selvfølgelig ikke, vi vil kunne mærke en forskel på 15 grader, men det siger lidt om forskellen, lyder det.

Bliver ikke 25 grader til jul

Som nævnt bliver det varmt i den kommende uge. Det skyldes ifølge DMI et højtryk, der arbejder over den centrale del af Europa, og når luften i løbet af søndag aften og nat slår om til en sydlig strømning, får temperaturerne et hak opad.

DMI spår, at det både tirsdag og onsdag vil resultere i temperaturer op til 25 grader begge dage. Især tirsdag bliver det varmt, og i det sønderjyske kan det faktisk ske at klatre over de 25 bemeldte grader.

Til gengæld varer det ikke ved, siger Klaus Larsen.

– Jeg vil godt garantere, at det ikke bliver 25 grader til juleaften. Allerede natten til torsdag kommer vi tilbage til en vestlig luftstrømning, og vandet er koldere, så luften bliver kølet ned, og det bliver koldere over land også, siger han.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu