ANNONCE

DMI: Vejrskifte på vej

12. august 2020 06:53 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Vejret den 12. august 2020 vil mest af alt byde på noget vi kender, men der er ændring forude.

Der er et vejrskifte på vej til Danmark. Så meget kan vi allerede sige, og ifølge Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) er der optræk til mere klassisk sommervejr. “Der bliver et skifte”, siger meteorolog Henning Gisselø.

Vejret den 12. august 2020 er dog i sig selv ikke den store historie – med mindre du har levet i en osteklokke den seneste tid. Kort og præcist kan onsdagens vejr bedst beskrives som en kopi af tirsdagens.

– Det bliver varmest i Sydvestjylland, hvor det kan nå 30 grader, men ellers lægger temperaturerne sig i omegnen 23 til 28 grader. I områder med kyster ud mod Østersøen kan det godt være, der kun bliver 20 grader, siger Gisselø.

Årsagen er, at Østersøens vand er omkring 20 grader. Det samme gælder for øvrigt de fleste våde steder, hvorfor badevandet er til at have med at gøre. Hvis man er til den slags. Den vagthavende meteorolog siger, at 20 grader er ganske fint til den slags.

En smule vand

Før vi når det egentlige vejrskifte, har vi en periode der i høj grad minder om den, vi har været vant til. Høje temperaturer, tungt varmetæppe og masser af solskin, så selv de sydlandshungrende må give op og være tilfredse. Det virker nærmest usædvanligt for lille kolde Danmark.

– Perioder med højtryksvejr er ikke så usædvanligt, selvom det kan virke sådan, men det har nok for mange virket sådan på grund af juli, hvor der mest af alt bare var gennemgribende køligt og meget lidt sommervejr, siger meteorologen til Newsbreak.dk.

Apropos vand, så får vi faktisk en smule allerede i denne uge. Mod slutningen – det vil sige fredag-lørdag – kan der komme noget vand fra oven. Endda med en tordenbyge eller to, men det bliver ifølge Henning Gisselø langt fra alle steder, der får det.

– Det bliver ikke noget, der afhjælper de meget tørre forhold, der nu er blevet bygget op, siger han.

Et vejrskifte

Så ser vi frem mod næste uge, og her er der godt nyt til de, der trænger til en skyller. Vi går nemlig ind i en periode med mere beherskede temperaturer og mere vekslende vejr. I den stil vi bedst kender den danske sommer.

– Næste uge skal der nok falde nogle flere millimeter. Der bliver et skifte i vejret, så det bliver mere lavtrykspræget. Nogle frontsystemer, der skal forbi os, vil læsse vand af sig, lyder det fra den vagthavende meteorolog.

Det sker først omkring tirsdag og onsdag, for mandag bliver en dag, der lyder som noget, vi kender. “Nogen sol, men en overgang mere skyet med byger, som kan være med torden. Dagtemp mellem 25 og 30 grader”, skriver DMI i sin syvdøgnsprognose.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu