DMI advarer: Voldsom weekend

15. marts 2019 07:18 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Både fredag - måske lørdag - og igen nærmest med sikkerhed søndag, skal du være opmærksom på vejret. DMI er ude med advarsler om voldsomt vejr.

Nyd fredag morgen og formiddag. For kigger vi på de kommende dages vejr, så bliver det nok noget af det bedste, der er at byde på – i hvert fald frem til efter weekenden.

Det fortæller Frank Nielsen, vagtchef ved Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, til Newsbreak.dk.

– Fredag morgen og formiddag får vi tørvejr. Det kan gå hen og blive en ret fin formiddag. Men der kommer friske forsyninger af vand fra vest og rekorden for marts måned, der er på 100 mm nedbør, kan vi komme ret tæt på, siger Frank Nielsen.

Til og med i går den 14. marts har vi i Danmark fået i gennemsnit godt 70 mm nedbør i denne måned. Og der er altså meget mere på vej.

– Fredag middag får vi udbredt regn ind over Vestjylland. Det vil give os op til 15 mm regn. Og der er også en ret voldsom vind, der følger med. Vinden rammer først rigtigt i eftermiddag. I et bælte fra vestkysten ned over Vadehavet og hen over den sydlige del af landet kan vi få op til hård kuling med vindstød af stormstyrke. Derfor har vi også udsendt et risikovarsel for vindstød op til 25 m/sekund, siger Frank Nielsen.

Regnen fortsætter hen over aftenen og natten inden det igen klarer op lørdag morgen.

– Fredagens temperaturer kommer i dagtimerne til at ligge på mellem 5 grader og 8 grader. Natten til lørdag kommer vi ned mellem 2 grader og 5 grader, siger Frank Nielsen.

Nyt blæse- og regnvejr

Lørdag begynder nogen lunde som fredag med ret tilforladeligt vejr. Men man skal ikke lade sig snyde.

– Der er et større lavtryk, der lige nu er under opbygning vest for Irland. Det har både varme og regn med sig. Varmen får vi nok desværre ikke mærket så meget til, siger Frank Nielsen.

Ud på eftermiddagen lørdag begynder det igen at regne i Sydvestjylland. Lørdag aften har vi regn i hele landet og det blæser op med en hård vind til kuling fra sydøst.

– Det ser ud til, at vi i løbet af natten til søndag får op til stormende kuling i Vestjylland – vi har ikke varslet noget endnu, men det kan være det kommer. Og søndag bliver igen meget blæsende med kuling mange steder fra sydvest og vest – ved Vestkysten sandsynligvis op til stormende kuling med vindstød af storm eller stærk storm. Vi har udsendt et varsel, så man skal være opmærksom på, hvordan vejret udvikler sig, siger Frank Nielsen.

Både lørdag og søndag vil dagtemperaturerne ligge på op til 8 garder.

DMIs varsler

DMI har udsendt følgende varsler for de kommende dage:

Blæsende fredag eftermiddag – og igen søndag med risiko for vindstød af stormstyrke mange steder.
Fredag: Et lavtryk over Skotland passerer hurtig Nordsøen og ind over Danmark i løbet af fredag eftermiddag. På sydsiden af lavtrykket blæser det op til hård kuling med risiko for stormende kuling med kraftige vindstød der lokalt kan nå stormstyrke. Det enkelte sted ventes de kraftigste vinde at vare ca. 3 timer.Søndag:Et dybt lavtryk forventes at passere lige nord om Danmark i løbet af søndagen. Det vil give os en blæsende søndag med kuling mange steder fra sydvest og vest, ved Vestkysten sandsynligvis op til stormende kuling med vindstød af storm eller stærk storm.

Den nyeste prognoser viser, at den kraftige vind især vil ramme kyststrækningen fra Ringkøbing Fjord til Skagen, hvor der forventes stormende kuling med vindstød af stormstyrke. Det bliver lidt mindre blæsende i resten af landet, men dog en meget blæsende dag til hele landet med vindstød, der især om eftermiddagen stedvis kan være af stormstyrke.

Natten til mandag forventes lavtrykket langsomt at svækkes og bevæge sig mod øst, hvorved vinden drejer mod nordvest og aftager langsomt.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu