ANNONCE

Elendig rekord: Så våd har marts været

16. marts 2019 07:16 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Vejret den 16. marts 2019 bliver nok endnu en våd omgang. Søndag er der risikovarslet for vindstød af stormstyrke.

Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) varsler risiko for endog meget kraftig blæst søndag eftermiddag. Det oplyser den vagthavende meteorolog Bolette Brødsgaard til Newsbreak.dk.

Vindstød af stormstyrke, det vil sige med 25 meter i sekundet, forventes momentvis at slå ind over Vestkysten og det nordvestlige Jylland i tidsrummet mellem klokken 12 og klokken 18 søndag, oplyser DMI.

– Der kommer meget blæst om eftermiddagen. Det bliver ikke storm, men det bliver træls, siger Brødsgaard lørdag morgen. DMI skriver på sin hjemmeside, at det også bliver blæsende i resten af landet, men vindstød af stormstyrke ser ud til kun at ramme Vestkysten og det nordvestlige Jylland.

Vild “rekord”

Hvis du ikke har lagt mærke til det, så kan vi kun gisne om, hvad der er galt. Marts 2019 er våd. Rigtig våd. Faktisk har DMI sammenholdt årets 15 første marts-dage med alle månedens dage i 2006 til 2015.

I de ni år er der i gennemsnit faldet 40 millimeter regn i marts. På 15 dage i 2019 er der faldet 75 millimeter på landsplan. Som sagt. Marts er våd. Desværre bliver det ved. Lidt endnu.

– Lørdag starter faktisk med en nogenlunde pæn formiddag, hvor det trods skyer bliver både lyst og lunt. Som dagen skrider frem, trækker regnen dog ind fra det sydlige Jylland og fortsætter over Danmark, siger meteorologen.

Ifølge hende skyldes det, at formiddagens varmfront er skarpt efterfulgt af en koldfront. Det giver vand. Regnvejr indtil søndag.

Blæst og byger

Nu ved jeg godt, der lige oven over står “regnvejr indtil søndag”, men det betyder altså desværre ikke, det bare bliver tørvejr og sivsko-lækkert. For regnen bliver afløst af byger.

– Blæsevejret og bygerne holder ved indtil natten til mandag. Her begynder det så småt at tage af, og så kan vi faktisk snuse til det gode forårsagtige vejr, siger Brødsgaard til Newsbreak.

Allerede tirsdag bærer dagen præg af, hvor vi skal hen. Et regulært vejrskifte, kalder meteorologen det. Sidst på ugen – altså den kommende – er der sågar chance for op mod 13 grader varme.

– Spørgsmålet er, hvor længe det varer …

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu