ANNONCE

DMI: Iskoldt gys

17. september 2020 06:42 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Kold morgen - ellers høje temperaturer for årstiden.

Har man været tidligt oppe og mærke vejret den 17. september 2020, har man torsdag kunnet opleve temperaturer helt ned i nærheden af frysepunktet.

I Jylland har temperaturen således været helt nede at kysse de 2 grader, lyder det fra Danmarks Meteorologiske Institut, DMI:

– I Karup har det været koldest, men der er flere steder, hvor man lokalt har en rigtigt kold morgen, lyder det fra vagthavende meteorolog Erik Hansen.

I det hele taget findes de laveste temperaturer i jyske egne inde i landet.

Før solopgang har kulden ikke sluppet sit tag i Danmark endnu, og temperaturen ligger klokken 6.30 på omkring 5-6 grader flere steder i landet.

Får en flot dag

Når solen står op får den dog også lov at skinne:

– Det bliver i det hele taget en flot og solrig dag, hvor vinden aftager og temperaturen når op på fine 15-18 grader, siger Erik Hansen.

Fra morgenstunden er der dog blæs på vinden. Her har man en frisk vind fra østlig retning, der er kraftigst omkring Sjælland og Bornholm.

I nat tørt og mest klart vejr – der igen kan tage nogle betragtelige dyk inde i landet.

Fine dage i vente

Det pæne vejr fra tidligere på ugen vender i det hele taget tilbage.

Temperaturer omkring 25 grader bliver måske lige at strække den, men for årstiden bliver det ganske varmt:

– I de kommende dage får vi en højtryksopbygning der giver os tørt og ganske solrigt vejr uden for meget vind, hvor vi i weekenden kan nå 20 grader og i næste uge måske 22. Så det ser jo ganske pænt ud, lyder det fra DMIs Erik Hansen.

Det flotte og varme vejr ser ud til at vare ved indtil midten af den kommende uge.

Her ser vejret ud til at blive mere ustadigt, samtidig med at vinden drejer over i vest og give mere typisk efterårsvejr.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu