Vejret bliver “ikke noget at råbe hurra for”

20. juli 2019 07:09 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Allerede fra morgenstunden skaber vejret overraskelser.

Ifølge Frank Nielsen, der er vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), så er vejret den 20. juli 2019 lidt af en mundfuld. I hvert fald er de på instituttet blevet overrasket her til morgen.

– København ligger begravet i tåge, og det havde vi altså ikke regnet med, siger han, da Newsbreak.dk ringer for den daglige vejr-opdatering. I forvejen har han travlt med lidt af hvert. Skybrud, torden, 30 grader.

Specifikt kan man sige om lørdag – og weekenden generelt – at det bliver en god gammeldags blandet landhandel. Allerede klokken seks har temperaturerne nået 15 grader, men samtidig er der småregn i Jylland.

Opklaring og nedbør

DMI meddeler, at det i de syd- og østlige egne af landet bliver en ganske lun lørdag, når først føromtalte tåge er lettet. Det kommer til udtryk i temperaturer op mod 25 grader, mens det i det øvrige jyske nok bliver mest skyet. Så får det hele en brat stopper.

– Det, der sker sidst på dagen, er, at en koldfront kommer ind fra Nordsøen, og mens den passerer trækker den både regn og torden med. Det er en ret markant front, siger Frank Nielsen.

Fronten når ind omkring Ringkøbing til Als ved 17-18-19-tiden, og så passerer den ellers nord og øst over.

– Potentialet er i den grad til, at der kan komme skybrud fra lørdag aften og også søndag, siger meteorologen.

Stærk retur

Efter en dans med koldfronten kan du godt forvente, at søndag bliver en noget køligere fornøjelse, og Frank Nielsen siger da også om mandag, at det heller ikke “bliver noget at råbe hurra for”.

– Men så vender skuden, indskyder han.

Sommeren kommer faktisk på en ret solid retur, der kulminerer torsdag, hvor det nogle steder i Vestjylland kan nå helt op på 30 graders varme.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu