Nu kommer varmen endelig

20. marts 2019 06:53 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Vejret den 20. marts 2019 markerer en fortsættelse af det lune forårsvejr - men vi skal lige forbi nogle skyer.

Det kan godt ske, det ser sløjt ud, hvis du kigger ud gennem vinduet onsdag morgen. Her vil vejret nemlig ikke tage sig ud fra sin bedste side. Det vil sige mest skyet og lidt regn hist og pist, men Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) mener, at det snart er passé.

Klaus Larsen, der er vagthavende meteorolog, fortæller Newsbreak.dk, at der op ad dagen – ved middagstid – sker en opklaring fra nordvest, og det bringer gode ting med sig, lyder meldingen. Opklaringen ventes at nå de sydøstligste egne omkring onsdag aften.

– Temperaturerne kan sagtens snige sig op på mellem 10 og 11 graders varme i løbet af eftermiddagen, fordi solen kommer frem. Det system, der er på vej ind, har også en del varme med sig, siger han onsdag morgen.

Samme skuffe

De solide temperaturer kan du godt begynde at vænne dig til ifølge meteorologen. For det fortsætter, og allerede torsdag vil vi kunne nå temperaturer lige under de 15 grader. Generelt vil der resten af ugen være dagtemperaturer over 10, forudser Larsen.

Varmest bliver det i de østligste dele af landsdelene. Det skyldes, at vinden kommer ind over os fra vest. Dermed bliver luften varmet godt op ind over land, og så er det, at de østlige egne beriges med varmest luft.

– Mest kan vi forvente lidt af samme skuffe som onsdag. Skyer og lidt smådryp er afstikkeren, men det er jo for perioden meget normalt, siger Klaus Larsen.

Ifølge DMIs syvdøgnsudsigt bliver det sandsynligvis den kommende mandag, der bliver en våd omgang med byger, og det får selvfølgelig en betydning for temperaturerne.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu