ANNONCE

DMI: Et vådt chok

21. august 2020 07:05 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Vejret den 21. august 2020 bliver særdeles vådt, og det kan du lige så godt vænne dig til, for det våde vejr fortsætter.

Hvis du har smidt gummistøvler og paraply i kælderen, da solen endelig nåede frem og gav os sommeren, vi drømte om, så kan det godt ske, du er nødt til at liste ned og hente det hele frem igen. Den kommende uge kan godt blive en uge, hvor du får brug for det. Det kommer vi til.

Først skal vi omkring vejret den 21. august 2020, der af Mette Tilgaard Zhang, vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), beskrives som lummert og vådt.

– Det bliver sådan en rigtig klistret dag. Noget mere lummert og vådt, end vi har været vant til. Prognoserne tyder på, at der kommer vand til alle, måske Bornholm undtaget, i en eller anden form i løbet af dagen, siger hun til Newsbreak.dk.

Med vand mener hun regn.

Bulder og brag

Kombinationen af ret høje temperaturer – nogle steder op mod 28 – og vind fra sydøst, der drejer til sydvest, der trækker et regnområde med til os gør, at der kan udvikles lokale skybrud. DMI varsler desuden, at det også kan resultere i bulder og brag.

Altså torden.

– Regnområdet, der er på vej op til os, er noget uforudsigeligt. Det betyder også, at vi ikke entydigt kan se, hvornår den kraftige regn kommer – eller hvor. Hvis skyerne bevæger sig hurtigt, så flytter regnen sig også, og så er skybrudsrisikoen lavere. Lige nu ser det ud til, at regnområdet bevæger sig, siger Zhang.

Våd weekend

Det våde fortsætter ind i weekenden. Temperaturen falder gradvist fra fredag til søndag, hvor den lander i spektret 17 til 22 grader.

Ifølge meteorologen er der foruden udsigt til regn, der vil være mere bygepræget, også stor sandsynlighed for, at der bliver kig til solen i weekenden. Især søndag, hvor lørdag vil være mere præget af bygerne, skriver DMI i sin femdøgnsprognose.

– Vejret bliver lidt mindre lummert i weekenden, siger Mette Tilgaard Zhang.

Næsten efterår

Kalenderen siger ganske vist ikke, at vi er rykket ind i efteråret, men den kommende uges vejr kan desværre godt have fået noget galt i halsen.

– Den næste uge bliver med nogle nogenlunde lune temperaturer blandet med regn. Der kommer lavtryk, så det bliver en skønsom blanding af sol og vand. Lidt-af-hvert-vejr, næsten efterårsagtigt, siger Meteorologen fredag morgen.

På sin hjemmeside skriver DMI selv, at temperaturerne forventes mellem 15 og 20 grader i den kommende uge, men det kommer altså til at regne en del.

– Så det kan godt ske, folk skal vænne sig til at have en paraply med i tasken. Sammen med solbrillerne.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu