DMI: Problemerne nærmer sig – vurdering kommer i morgen

21. oktober 2018 07:19 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Vejret er for alvor slået om, og det kan resultere i problemer i den kommende uge.

Bornholm kommer til at leve op til sit navn som solskinsøen. Resten af landet får nok mest skyer at se. Sådan lyder den umiddelbare vurdering fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), når det kommer til vejret den 21. oktober 2018.

Den vagthavende meteorolog Jesper Eriksen fortæller Newsbreak.dk at der desuden kan falde noget såkaldt finregn i perioder, men det er sandsynligvis kun i Jylland.

– I aften og nat kan der godt komme en del regn rigtig mange steder. Det er i forbindelse med, at en koldfront trækker ind over os. Så det bliver køligt og blæsende, siger han.

De forventede temperaturer ligner dem fra lørdag med mulighed for at nå op omkring de 15 grader. Som dagen bliver til aften, tiltager vinden og bliver noget mere frisk i det – og det går kun én vej.

“Vi melder ud i morgen”

Når vinden tiltager, som Eriksen forventer, så bliver det faktisk mere kraftigt end bare lidt rusken i kinderne. Vinden slår over i vest allerede mandag, og har er der kraftige vindstød til følge. En middelvind på omkring 13 meter i sekundet.

– Det bliver ved med at blæse, og vinden bevæger sig over og kommer fra nordvest i stedet. Tirsdag kommer det til at blæse hele dagen, og det kan godt komme til at skabe nogle problemer, vister erfaringen, siger han til Newsbreak.dk.

Med vindstød helt op mod 20 meter i sekundet tirsdag, kan det få konsekvenser for vandstanden i eksempelvis Isefjorden og Roskilde Fjord, lyder meldingen.

– Sådan er det, fordi det simpelthen kommer til at blæse så længe. Det kan være, det ser ud til, at grænserne overskrides sådan, at vi må varsle, men vi melder ud i morgen, siger Eriksen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu