ANNONCE

Hedebølge, regn og torden på vej: Her skal de faktisk passe godt på

22. juli 2018 07:15 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Søndag og mandag agerer genopladning forud for kommende hedebølge.

Hos Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) lyder meldingen om vejret den 22. juli, at der som sådan ikke sker det helt store. Vagthavende meteorolog Frank Nielsen fortæller til Newsbreak, at vi er inde i en periode, hvor der er “skruet lidt ned”, så at sige.

Det er dog kun for en kort bemærkning, for både søndag og mandag kan bedst beskrives som en genopladning. På den anden side venter en helt ekstrem vejrsituation, der er sjældent set her hjemme – men tilbage til vejret den 22. juli.

– Vi har en periode, hvor der kommer nogle skyer ind fra vest, så morgen, formiddag og middag vil der være skyet, men ud på eftermiddagen kan der komme noget sol. Det smitter af på temperaturerne, der lægger sig mellem 20 og 28 grader på henholdsvis vest- og østkysten, siger Frank Nielsen, der heller ikke vil udelukke en lokal byge i det sydøstlige hjørne.

Det strammer til

Meteorologen har ikke meget at tilføje til mandag, der i store træk arter sig omtrent som søndag. Skyerne vender nemlig tilbage ud på natten mellem søndag og mandag.

– Men det strammer til tirsdag. Vinder vender og kommer i stedet fra sydøst, og det får en stor betydning, så nogle kan godt få sig en meget stor overraskelse, siger Frank Nielsen og hentyder her til beboere og gæster på den danske vestkyst.

Når vinden kommer fra sydøst betyder det, at der følger varme med – sågar helt fra Nordafrika, og det vil kunne mærkes. Nærmest fra dag til dag vil vestjydernes dagtemperaturer svinde 10 grader. Fra omkring 20 til nærmere de 30, og så er det med at passe på, hvis man ikke lige er beredt.

Risiko for regn og torden

Faktisk mener Frank Nielsen og DMI, at det for en gangs skyld ser ud til, at Vestjylland får det allervarmest i de kommende dage. Stik mod de seneste mange dage, hvor gennemsnitstemperaturen har været lavest her.

– Når vi henter luften dernedefra, bliver det også fugtigt, og så stiger risikoen for lokale regn- og tordenbyger også, tilføjer meteorologen.

Der er således optræk til, at der i den kommende uge bliver en såkaldt landsdækkende hedebølge. Det vil sige, at 50 procent af landet oplever temperaturer over 28 grader tre dage i streg.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu