ANNONCE

DMI bad os gentage os selv – det gjorde vi

24. januar 2020 07:14 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Vejret den 24. januar 2020 bliver en gentagelse af vejret den 23. januar 2020.

“Gråt. Det bliver overskriften for resten af vinteren. Du kan bare kopiere denne vejrudsigt igen i morgen”.

Sådan sagde Klaus Larsen, vagthavende ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), til Newsbreak.dk torsdag morgen, og det råd lader vi ikke gå forbi. Desuden er der tekniske problemer med telefonforbindelsen til fredagens vagthavende.

Newsbreak.dk kan derfor slet ikke få kontakt til vedkommende fredag.

– Der kommer lidt småregn, men ikke i de store mængder, sagde Klaus Larsen torsdag. Det gør sig også gældende fredag. Der er en kuldepol over Canada, der bevæger sig hen over Grønland og Island. Der ligger Danmark så på den varme side, og det giver udslag i temperaturerne.

Torsdag lød de på seks-syv grader, mens det ifølge DMIs hjemmeside fredag er et lidt større spænd. Nemlig fem til otte grader.

Føles koldere

Fredag bliver vinden – i øvrigt ganske som torsdag – let til frisk fra vest og sydvest, og ved kysterne i Nordjylland og på Bornholm kan der opleves vindstyrke, der kan kategoriseres som hård vind. Sådan var det også torsdag.

– Det gør, det kommer til at føles lidt koldere, sagde Klaus Larsen i den forbindelse.

“I løbet af eftermiddagen klarer det noget op i den nordlige del af Jylland med lidt eller nogen sol”, skriver DMI på sin hjemmeside fredag morgen – og gentager på Twitter.

I næste uge bliver det mere ustadigt med blæst og perioder med regn.

Weekenden det samme

Den kommende weekend bliver på mange punkter også identisk med torsdag og fredag. Det vil sige temperaturer i samme spænd, samtidig med det bliver gråt, kedeligt og blæsende.

Regn kan der også komme lidt af – i dryp. Sådan som torsdag og fredag også tager sig ud. Det udvikler sig dog i løbet af den kommende uge.

“Tirsdag ventes et relativt dybt lavtryk at passere ind over eller tæt forbi Danmark ledsaget af blæst og udbredt nedbør”, skriver DMI i sin femdøgnsprognose.

Natten til onsdag kan der således komme udbredt nedbør – endda med slud eller hagl, lyder det fra DMI. Det får vi dog ikke noget af torsdag, fredag, lørdag, søndag. Så lidt udvikling sker der da. Derfor laver Newsbreak.dk nok en ny vejrudsigt lørdag.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu