ANNONCE

Vådt – og det bliver det ved med

26. august 2020 06:46 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Vejret den 26. august 2020 er præget af vand. Den slags der kommer fra oven. Ifølge DMI bliver det en drivvåd dag for langt de fleste. Nogle steder dog markant værre.

Når vi skal beskrive vejret den 26. august 2020, er det første ord, der dukker op, vådt. Det er vådt udenfor mit vindue, og det ser vådt ud på vejen. Hos Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) er der rosende ord til min observationsevne.

– Du har ret, og det bliver ved med at være vådt, siger Trine Pedersen, der er vagthavende meteorolog. Hun fortæller, at stort set hele landet vil opleve nedbør i varierende grad. Mest vil nok falde i Nordjylland, mens intensiteten vil være højest i Sydvestjylland.

Regnen skyldes et lavtryk, der ligger i den sydøstlige del af Nordsøen og skal ind over Danmark. På både for- og bagside af lavtryk vil det blæse en del, mens der vil være stort set vindstille “under” lavtrykket.

Kraftig regn

Allerede mandag gjorde DMI opmærksom på, at der nok ville falde store mængder regn i løbet af perioden tirsdag aften til onsdag aften. Således har meteorologerne udsendt et decideret varsel, hvor det fremgår, at der mange steder nok vil komme kraftig regn – og muligvis lokale skybrud.

Kraftig regn defineres ved nedbørsmængder, der hedder mellem 30 og 50 millimeter på et døgn. Skybrud defineres ved 15 millimeter regn på 30 minutter. Ifølge Trine Pedersen er der meget, der tyder på, at det i hvert fald nogle steder allerede er sket, at der er tale om kraftig regn.

– Nu vil jeg ikke hænges op på det, men nogle steder i det sydvestlige Jylland ser det ud til, at de er oppe på kraftig regn, siger hun og slår fast med syvtommersøm, at vejret den 26. august 2020 bare er vådt.

Mere af det

Det klarer op natten til torsdag, men lavtrykket bevæger sig langsomt østpå, så Bornholm og det ellers østlige Danmark kommer ikke nødvendigvis til at kunne se sig fri for mere vand torsdag, mens jyderne oplever opklaringen, der kommer vestfra.

– Fredag bliver også en okay dag, men så kommer der et nyt lavtryk til weekenden. Som du kan fornemme, er det ikke det mest stabile vejr, vi sidder i lige nu, siger meteorologen.

Ifølge DMI er der melding om generelle temperaturer i resten af denne uge, der har 15 grader som laveste og 22 som højeste. Onsdag 15-20, hvor af de 20 nok er en smule i overkanten, siger Pedersen.

– Generelt er det temperaturer, der er normale for tidspunktet, slutter hun.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu