ANNONCE

Udnyt søndag: Uge med regn venter

26. januar 2020 07:46 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Den kommende uge bliver en uge med masser af regn.

Hvis du er glad for udendørsaktiviteter, så er det vejret den 26. januar 2020, du skal skele til, for den kommende uge bliver en sjaskvåd omgang, lyder det fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

– Den grå dyne er tør i dag, men i næste uge vil den være sjaskhamrende båd, siger Mette Wagner, der er vagthavende meteorolog, til Newsbreak.dk.

Umiddelbart holder skyerne ikke helt tør søndag, men det bliver dog ingenting sammenlignet med nedbøren i uge fem, der venter forude. Faktisk begynder det allerede at regne sidst på natten til mandag.

En uge med vand

Et hurtigt kig på DMIs syvdøgnsprognose afslører også, at der meldes om særdeles våde dage, og prognosen anses for at være “ret sikker”, står det, mens der dog er usikkerhed om nedbørsomfanget.

– Det er en række fronter, der løbende går i gennem Danmark. Så det bliver regnvejr, så er der ophold, så er det regnvejr igen. Man skal altså ikke lade sig snyde, hvis solen pludselig kigger kortvarig frem, siger Wagner.

Ifølge DMI er det over hele landet, at regnen bare vil vælte ned. Er du mere interesseret i vejret den 26. januar 2020, så hop du bare til det sidste afsnit i artiklen.

Kolde nætter

Foruden den megen regn byder uge fem også på en række kolde nætter, hvor du kan få seriøst brug for dynen. De fleste nætter nærmer sig nemlig frysepunktet.

I dagtimerne bliver det heller ikke som sådan en lun fornøjelse. Temperaturerne de forskellige dage vil være omkring fem graders varme, men på grund af blæst kan det føles koldere.

Det er især mod slutningen af ugen, vi kan opleve hård vind.

Perioder med sol

Tilbage til søndag, så er der lagt op til en skyet dag, hvor det – som nævnt – kan komme til at dryppe en smule fra oven, men det bliver ingenlunde konstant, og faktisk er der en lille overraskelse.

“I de sydlige og østlige egne også mulighed for perioder med lidt sol”, skriver DMI selv.

Dagen bliver nogenlunde med temperaturer mellem fire og syv grader, mens en let til frisk vind fra sydvest udvikler sig til at skubbe på de mange regnfyldte skyer, som natten skrider frem.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu