ANNONCE

Hagl, torden, regn: Så meget kan ske med vejret

29. januar 2020 06:30 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Vejret den 29. januar 2020 byder både på regnbyger, men måske også hagl og torden. Lidt solskin er der også chancer for at se.

Vejret den 29. januar 2020 kan godt give lidt rynker i panden for de fleste. For skal man dække sig godt ind denne onsdag, skal man både have fat i regntøj og solbriller.

Dagen byder på byger af flere slags. I det meste af landet er det mestendels regnbyger, men på den jyske vestkyst kan der også komme hagl og tordenbyger, lyder det fra Danmarks Meteorologiske Institut, DMI.

Pas på fra morgenstunden

Onsdag morgen kan det være fornuftigt at køre i god tid, for det kan godt være, at morgenens bilister har brug for at sænke farten.

– I morgen- og formiddagstimerne er der risiko for glatte veje, siger vagthavende meteorolog Henrik Gissel til Newsbreak.dk.

Han forklarer, at det dog ikke gælder for bornholmere og nordjyder.

Risikoen for de glatte veje er ikke bare noget DMI påpeger. Syd- og Sønderjyllands Politi advarer også bilister i politikredsen, hvor der er blevet saltet onsdag morgen.

Hagl-, torden- og regnbyger i vejret den 29. januar 2020

Der bliver malet ud fra den helt store vejrpalette denne onsdag, for vejret er præget af hele tre slags byger.

– Der kommer en del byger fra vest. Nogle steder – mest i Vestjylland – kan de byger være med hagl og torden, siger Henrik Gissel og fortsætter:

– I resten af landet er det regnbyger.

Muligheder for solskin

Men helt gråt ser det ikke ud onsdag den 29. januar 2020, for der er små chancer for at se solen.

– Der er plads til lidt solskin. Ikke meget. Men lidt, siger Henrik Gissel, der forklarer, at solen kan ramme det meste af landet.

Temperaturerne lægger sig mellem fire og syv grader, mens vinden er let til frisk. Ved flere kyster i Danmark heriblandt ved Nordsøen kan der stedvis være op til hård vind.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu