DMI: Derfor er dagen i dag ugens højdepunkt

4. december 2018 07:15 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Op og ned, frem og tilbage. Det danske vejr er svært at blive klog på.

Der er gode nyheder. Tirsdag er ugens vejrmæssige højdepunkt. Det mener i hvert fald Anja Bodholdt, der er vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI). Vejret den 4. december 2018 bliver nemlig præget af en hel masse sol.

– Ugens højdepunkt er helt klart i dag, hvis man er til sol, men det er nu også højdepunktet, hvis man er til vind. Det bliver en flot dag med masser af sol især i Nordjylland og det østlige Danmark, siger hun til Newsbreak.dk.

En del af Jylland bliver dog – i udgangspunktet indtil middag – præget af noget vand fra oven. Det er byger, der trækker ind fra Nordsøen, fortæller Anja Bodholdt. Blandt andet området ved Billund kan blive vådt. Ellers er der tørvejr og solskin – endda skyfrit flere steder.

Ekstremt bidende kulde

Som nævnt er tirsdag også en blæsende dag, og det bliver faktisk så blæsende, at du ikke kan undgå at mærke det. Ifølge DMIs femdøgnsprognose er der optræk til vindstød af kuling, og gennemsnitshastigheden for vinden bliver omkring 13 meter i sekundet fra nordvest.

– Derfor vil det føles rigtig koldt, selv om solen skinner. Med de temperaturer, vi har tirsdag, kan det sgtens komme til at føles som helt ned til mellem fem og otte graders frost, siger Bodholdt, og det står jo i kontrast til de omkring fem plusgrader, det reelt er.

Meteorologens bedste råd er derfor, at du pakker dig rigtig godt ind, for vinden kommer til at bide.

Nu bliver det vinter

Som det danske vejr er mest, er det omskifteligt. Derfor bliver det allerede onsdag noget helt andet vejr. Mindre vind, mindre sol, flere skyer. Der kan sågar også komme lidt hvidt, men det bliver nu næppe noget, der gør sig gældende.

– En række byger ruller ind over os, og der kommer ikke rigtig sne, men der kan være slud i nogle af dem, siger meteorologen. Mest af nedbøren kommer dog som regn. Fredag skifter vejret i øvrigt igen, for da folder en varmfront sig ud. Med overskyet vejr giver det så basis for en god og lun dag med temperaturer op til 10 grader.

Lørdag … vender vejret atter, og i den kommende uge blvier temperaturerne helt sikkert til vinter-vejr. “Temperaturerne bliver til sne, men nu må vi se, om der kommer noget nedbør”, slutter Bodholdt.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu