DMI: -Det kommer til at vælte ned

7. december 2018 07:21 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Det bliver nogle våde dage, vi går imod.

Et hurtigt kig på femdøgnsudsigten hos Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) afslører, at det nok er en god idé at finde en paraply og en tæt jakke frem, hvis du skal ud i vejret den 7. december 2018. Det bliver nemlig vådt, fortæller Martin Lindberg, der er vagthavende meteorolog ved DMI.

Han siger til Newsbreak.dk, at det især er fredag, der ellers starter tør og typisk vinter-kedelig, som bliver en rigtig våd fornøjelse – og det gælder altså for hele landet. Selv solskinsøen Bornholm, forklarer Lindberg.

– Ved middagstid begynder regnen at komme fra vest, og så når det København først på eftermiddagen og siden Bornholm. Der vil nok nogle steder falder op mod 10 millimeter regn fredag, og det vil der nok også lørdag, siger han.

Opklaring bliver afløst

Selv om det ud på aftenen vil klare op fra vest fredag, vender nedbøren tilbage lørdag. Dog som byger, men de kan flere steder opleves ganske kraftige, lyder vurderingen fra DMI. Lørdagens byger kan stedvis også byde på torden.

Ifølge Martin Lindberg bliver søndag noget mere tør. Faktisk kan vi se frem mod en helt tålelig slutning på ugen.

– Det ser slet ikke så dårligt ud søndag, der vil komme små byger, men slet ikke i samme mængder som lørdag. Man vil også kunne komme til at se solen, der kigger frem i ny og næ, siger han til Newsbreak.dk.

Langsomt koldere

Temperaturerne i weekenden og begyndelsen på den kommende uge ser faktisk ud til at blive ganske pæne, hvis man da lader DMIs prognoser stå til troende. Til gengæld bliver vinden bidsk og hård, så det kommer nok til at rive i kinderne.

Søndag står for topmålet, hvor der er udsigt til 13 meter i sekundet fra nordvest. I de kommende dage skifter vindretningen flere gange, og hastigheden vil svinge mellem seks og 13 meter i sekundet. Temperaturmæssigt bliver det gradvis koldere fra fredag, hvor vi begynder på 10 grader. Natten til onsdag når vi nattefrost.

– Det er et lavtryk, der først skal passere, og det går lidt langsomt. Det giver noget vind og varmere vejr, men omkring tirsdag og onsdag får højtrykket over Skandinavien plads, og så er der åbnet op for, at vinden kan trække den kolde luft ind, siger Lindberg.

Ikke til at sige

Som det ser ud til lige nu, så er der ikke optræk til sne i hverken weekenden eller begyndelsen af den kommende uge, men til gengæld kan der godt falde nogle centimeter senere. Onsdag eller torsdag, tyder det på.

– Prognoserne er ret stabile lige nu, jeg har ikke meget sne at byde på før onsdag, hvor der er udsigt til en meget lille smule. Torsdag kommer det dog, det kan blive til et par centimeter, siger Martin Lindberg.

Han indskyder dog, at det ikke helt er til at sige, hvor meget eller hvornår, sneen falder. Den slags afhænger jo både af vind, kulde og nedbør.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu