ANNONCE

DMI: -Vent til i morgen

8. marts 2020 07:36 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Vejret den 8. marts 2020 ser ud til at blive en halvkedelig affære.

Sætter du pris på pænt vejr med kig til solen, så gør du klogt i at holde dig indendøre søndag, for den slags bliver der ikke meget af – med mindre du er på Bornholm.

Det fortæller Anja Bodholdt, der er vagthavende meteorolog hos Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), søndag morgen. Til gengæld ser det bedre ud for mandag.

– Vent til i morgen. Det ser meget pænere ud – især hvis man holder sig ude af de byger, der kommer. Mandag vil der være langt flere huller i skydækket, siger hun til Newsbreak.dk.

Ganske anderledes tegner vejret den 8. marts 2020 til at tage sig ud.

Koldfront

Hvis du ikke er til sol, så skal du holde dig langt væk fra solskinsøen, der søndag får mest af det, og så tag vest på, anbefaler Bodholdt. Her beriges vi nemlig med skyer og regn.

– I øjeblikket er der en koldfront over Nordsøen, der vil bevæge sig indover Danmark. Den går i land omkring middagstid, og så bevæger den sig langsomt øst på. Det kommer til at give noget regn, siger meteorologen.

Uvist er det dog i hvilke mængder, men Bodholdt spår mellem to og fem millimeter i Jylland, og så vil fronten svækkes, som den bevæger sig mod øst – hvorfor Sjælland givet vil opleve færre regndråber.

Føles koldere

Som om det ikke var nok med mere af den regn, vi oven på februar er blevet ekstraordinært bekendt med, så bliver søndag også en blæsende dag, og det giver udslag – selv om temperaturer op mod 10 grader faktisk er ganske pænt.

– Det vil bare føles noget koldere på grund af en sydlig jævn til hård vind, siger Anja Bodholdt.

Temperaturerne op mod 10 grader er ganske normalt for denne tid på året, men fordi der er noget mere vind på, end der plejer, så vil det altså føles koldere.

Det er først mod slutningen af marts, vi kan forvente omkring 15 grader. Indtil da må vi nøjes med den kommende syvdøgnsudsigt, der påpeger, at vi går en uge i møde med skyer, regn, lidt blandet sol og noget vind. Så hvad er ellers nyt?

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu