ANNONCE

Vi ser ind i vild vejr-uge

9. august 2020 07:20 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Varmen ser ud til at fortsætte.

De seneste dages massive varme ser ikke ud til at forlade os hverken i weekenden eller i den kommende uge – ej heller i den kommende weekend, lyder det fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), der søndag har udsendt en noget speciel syvdøgnsprognose. Hvorfor den er speciel, vender vi tilbage til.

Først skal vi se på, hvordan vejret den 9. august 2020 bliver, og det vil næppe være en overraskelse, at det bliver varmt. Først og fremmest meddeler vagthavende meteorolog Lars Henriksen, at vi ser mod endnu en dag med temperaturer op til svedende 32 grader. Det er dog primært lokalt og mod øst.

– Der kommer lidt flere skyer i dag end i går, men ikke sådan, at det bliver overskyet. Der kommer stadig sol, og det bliver stadig varmt. Især fordi skyerne kan være meget højtliggende, så kan solen måske skinne i gennem dem, siger Henriksen.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Varm luft og solskin får temperaturerne til at havne et sted mellem 25 og 30 grader, hvis man ser generelt på det, men som skrevet kan det lokalt blive endnu varmere.

En egentlig ændring

De seneste meget varme dage har vi fået luft fra en mere sydlig retning, og alle med en smule kendskab til den slags ved, at sydfrakommende luft typisk betyder varme. Især i sommerperioden. Der sker dog en egentlig ændring i luftforholdene i den kommende uge.

Interessant er det, at luften nu kommer et helt andet sted fra, men effekten stort set er den samme for nogle af os. Et højtryk mellem Skotland og Norge bevæger sig mod nordøst, og så kommer Danmark til at ligge i en strømning, der typisk er koldere.

Temperaturerne vil derfor falde en smule, men egentlig ikke meget. Mest tydeligt bliver det i det nordvestlige Danmark, hvor det får et egentligt dyk. Samlet taler vi dog om 23 til 28 grader varme op til 30 lokalt.

Overraskende ens

Den vagthavende meteorolog og jeg bliver hurtigt enige om, at den nuværende syvdøgnsprognose er et særtilfælde, der sjældent ses lige. Faktisk er tirsdag, onsdag, torsdag og fredag fuldkommen ens. Så ens, at de har fået en fælles rubricering i prognosen.

– Jeg kunne ikke finde de store variationer, så det gav ikke helt mening at skrive det samme fire gange, siger Henriksen med et grin. Det betyder altså masser af sol og varme, og der er ingen tegn i syv døgn til, at det stopper med at være varmt.

Førnævnte højtryk kan begynde at drille i den kommende weekend, men vi ser stadig ind i en uge med temperaturer, der er en smule lavere end slutningen på den igangværende. Vi taler dog mellem 23 og 28 grader.

– Højtrykket rykker så op over Skandinavien, men bevæger sig senere mod Østeuropa, og så får vi igen varm og tør luft, men det bliver noget mere ustadigt, siger Lars Henriksen. Dermed ser vi ind i en weekend, der ganske vist bliver varmt – men også kan være med byger.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu