ANNONCE

Varm weekend på vej: Her bliver det 22 grader

15. maj 2019 06:59 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

I løbet af den kommende weekend kan du godt se frem til en solid omgang varme, selv ikke regnen kan holde væk.

Hungrer du efter sol og varme, som en landmand tørster efter regn for tiden, så er der godt nyt. Faktisk begge. Meldingen fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) siger nemlig, at der i weekenden kan opleves temperaturer helt op til 22 grader. Dog ikke alle steder.

Inden da skal vi lige have rundet onsdag og torsdag, der ifølge vagthavende meteorolog Klaus Larsen begge bliver decideret flotte og tørre solskinsdage, som også mandag og tirsdag har været det. Danmark er placeret i et højtryk, der strømmer fra nord, og det betyder dog, at det er koldt om natten.

– Der kommer nordlig tør og kold luft, og så er der ingen skyer og svag vind. Det er den helt rigtige cocktail for kolde nætter, og natten til onsdag har der også været frostgrader i Jylland, siger Larsen.

Solopvarmingen

Når det så alligevel lykkes at holde dagene varme, så skyldes det, at solen trods alt har så meget magt, at den store gule kugle har held til at varme vores breddegradder godt op i løbet af dagen, og den manglende vind puster den ikke væk. Et højtryk over Nordsøen breder sig over Skandinavien.

Onsdag kan vi forvente, at der kommer temperaturer helt op omkring 17-18 grader, og billedet gentager sig så torsdag, hvor det dog bliver koldest – måske 13 grader – i områderne omkring Østersøen.

Artiklen fortsætter under videoen

Men allerede torsdag sker der noget, som får en fed betydning for hele weekenden, afslører Klaus Larsen. Et lavtryk fra sydøst nærmer sig nemlig allerede nu, og det ender – trods det modsatklingende navn – ud til varmeglade danskeres fordel, lyder det.

Regn – men varme

Som nævnt i indledningen kan du så forvente en stor stigning i varmegraderne, for søndag-mandag bliver det sandsynligvis helt op mod 22 grader, mens det allerede lørdag vil nå 21 grader. Det sker dog ikke bare som en ubetinget gave.

– Det er et lavtryk, der lige nu er på vej op over Tyskland og står og banker på, og det betyder også, at der kommer regn. Fra lørdag til og med mandag, og fredag taler vi måske op mod seks-otte millimeter, siger Klaus Larsen. Frygt dog ej, for det til trods har solen så megen magt, at chillfaktoren ikke får den store betydning, hvorfor det stadig vil være varmt, selv når det stedvis regner.

Søndag, hvor det nok bliver allervarmest, er også den dag, hvor det blæser mindst og regner mindst, så den dag er det med at tillægge en del værdi. Varmen bliver i øvrigt allerkraftigst i det vestjyske. De skal jo også have det varmest i ny og næ.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu