DMI om vild varme: Der er håb forude

19. maj 2019 07:56 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Søndag og mandag bliver stort set gentagelser af lørdag. Vild varme indregnet.

Lagde du mærke til, at lørdag var en lidt besynderlig dag rent vejrmæssigt? Mange stod op uden at kunne se ret langt på grund af tåge, men efter en god middagslur på sofaen var det pludselig solrigt og hamrende varmt.

Hvis ikke, så får du en chance til både søndag og mandag – sidstnævnte dog næppe afgrænset af middagsluren – for som Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) melder, så bliver båndet spolet tilbage og startet forfra både søndag og mandag.

– Søndag morgen er der stadig en del skyer, tåge og dis, der får brug for solens hjælp til at forsvinde. Det sker i løbet af eftermiddagen, at det sidste forsvinder. Helt generelt minder søndag rigtig meget om lørdag. Stort set identiske, siger Anja Bodholdt, den vagthavende meteorolog.

Håb forude

Selv om det ingenlunde tyder på det, som vejret arter sig søndag morgen, så er der rent faktisk ifølge DMI udsigt til en bragende god dag med temperaturer helt op mod 23 grader. Direkte adspurgt om det nu er er ladsiggørligt, svarer Bodholdt:

– Der skulle være håb forude. Der er heller ikke ret meget vind i dag. Den smule, der kommer, er dog fra øst/nordøst, så det bliver varmest på de vestvendte kyster.

Varmen skyldes et lavtryk, der fiser rundt og genrer i Mellemeuropa, lyder forklaringen. I Tyskland, Polen og Norditalien har de for eksempel ikke suverænt vejr for tiden. Deres varme er hvirvlet her op til os. Tak for det.

Byger – og så igen

Allerede tirsdag i den kommende uge kan vi så se frem til vådt vejr igen. Førnævnte lavtryk synes nemlig ikke umiddelbart, at vi danskere skal snydes for forestillingen. Det udvider sig, så også vi er omfattet.

– Det er ret sikkert, at der kommer regnbyger, og der kan også godt komme noget torden, fordi det er koldt i luften, men jorden er varm, siger Bodholdt.

Allerede onsdag – nok nærmere torsdag – vender det mere højtryksprægede vejr ind over os. Det er fortsat en smule usikkert, hvordan og hvornår det kommer, men noget tyder altså på, at vi går bedre vejrtider i møde.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu