Vejret i dag lugter af rent efterår

11. august 2018 06:57 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Vejret den 11. august 2018 byder på mere regn og mere blæst, faktisk så meget blæst at de 15-20 grader, vi har i vente, kommer til at føles koldere end det.

Vejret den 11. august 2018 kommer til at ligge meget langt fra det, vi har haft mest af de seneste måneder. Her er hverken udsigt til megen sol eller varme. Derimod har man hos Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, udsendt et risikovarsel for det meste landet, om at der er risiko for skybrud.

Vagthavende ved DMI, Thor Hartz, fortæller Newsbreak.dk, lørdag generelt bliver en dag i bygernes tegn, og faktisk er der kun én mindre del af Danmark, der er gået fri af DMIs varsel om risiko for voldsomt vejr.

For resten af landet er det sådan, at der er risiko for kraftig regn og lokale skybrud. Derudover kommer det til at blæse en del, en cocktail der alt i alt får det til at lugte mere af efterår end af noget andet. For nok vil temperaturerne i dag ligge mellem 15 og 20 grader. Men de vil ikke føles sådan.

– Hvis det blæser, kan det godt føles som 10 graders varme. Det vil jo føles som efterår, siger Thor Hartz.

Var det den sommer?

Thor Hartzfortæller, at de hos DMI holder godt øje med, om vejret den 11. august 2018 vil udvikler sig til den trælse side, og om man eventuelt skal udvide varslet, så det bliver til et reelt varsel om voldsomt vejr.

Med dagstemperaturer mellem 15 og 20 grader, og en chillfaktorder får det til at føles koldere end det på grund af blæsten, så er der ikke mange minder tilbage fra den sommer, vi ellers havde for ikke alt for længe siden. 

– Det er jo lidt af et vejrskifte, vi har fået på bare et par dage. Vi er gået fra hedebølge til det her lidt almindelige sommervejr, siger Thor Hartz.

Han kan ikke sige så meget om vejret for resten af august på nuværende tidspunkt, men han kan dog sige, at noget tyder på, at det kan nå at vende én gang til, inden vi når til september. Så det igen kan blive varmt og tørt.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu