ANNONCE

DMI: Ekstrem varme er på vej

4. august 2020 06:57 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Vejret tirsdag 4. august 2020 er en art forvarsel for, hvordan vejret udvikler sig den kommende uge. Det bliver helt vildt.

Tirsdag morgen lyder det fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), at prognoserne nu viser en stod entydighed. Denne uge bliver en ekstremt varm en af slagsen.

Især mod slutningen af ugen bliver det vigtigt at huske på væskebalance og hedeslag, men først til det aktuelle vejr.

– I dag bliver som i går, altså med 16-20 grader, og det bliver køligst i Vestjylland, hvor der kommer en jævn vind fra nordvest, mens det ved kysterne godt kan blive frisk vind, siger Martin Lindberg, der er vagthavende meteorolog.

Natten til onsdag kommer så en særdeles omtalt varmfront, der slæber en bunke skyer med, der lægger sig over land. Det var egentlig meningen, det også skulle resultere i regn. “Men det bliver meget lidt”, siger Lindberg.

Det betyder også, at de fleste vil stå op til noget, der fremstår køligt og skyet, når kalenderen skriver onsdag 5. august, men lad dig ikke narre.

Luftstrømningen

For allerede i løbet af dagen bliver det varmt, når tør luft begynder at strømme mod Danmark fra sydligere himmelstrøg. Det sker på den anden side af omtalte varmfront, lyder meldingen. I de sydøstlige egne vil der således være nogen sol det meste af dagen, vurderer meteorologen.

– Prognoserne for, hvor skyerne ligger er noget usikre, men i hvert fald klarer det op. Det bliver varmest omkring Lolland og Sydsjælland, hvor de lokalt godt kan nå op på 25 grader varme, siger Martin Lindberg til Newsbreak.dk.

Resten af landet må “nøjes” med temperaturer fra 18 grader og deropad, men måske det er meget sundt med en kort pause til lige at få lidt køligere luft i lungerne. “…for så bliver det rigtig varmt torsdag”, tilføjes det.

Så er der ellers lagt i kakkelovnen til en tur i svedhytten.

Bliver bare ved

Hvordan lyder det for dig med 28, 29 måske helt op til 30 grader? Hvis du bliver stakåndet bare ved tanken, så er der dårligt nyt. Vi kan også vende den om og sige, at hvis du er i solunderskud, så er der aldeles godt nyt.

Tallene er nemlig højst sandsynlige denne uge, hvor der torsdag til lørdag er udsigt til de svimlende høje temperaturer. Det bliver primært i det syd- og sønderjyske, at varmen når helt derop, men i hele Danmark er der klar til et brag af en sommeruge.

– Der er rigtig varm luft på vej, og det bliver ved – også efter denne uge, tror jeg, siger Lindberg.

Faktisk bliver det så varmt, at DMI har været nødsaget til at udsende et varsel. Her advares danskere mod så høje temperaturer, at der kan opstå akut hedeslag – og det er så farligt, at det altså er nødvendigt at advare mod. Men passer du på dig selv, så er det bare med at nyde den varme weekend.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu