Vejrfænomen over Finland beskytter mod regn og skyer

25. september 2017 07:01 | Af: Matias Mortensen, mm@newsbreak.dk

Det danske vejr bliver i den kommende uge styret af luften over Finland.

Der er en del sol og generelt mildt vejr i vente til danskerne i den kommende. For at finde årsagen til det stabile, skal man kigge over 1.000 kilometer mod nordøst, forklarerMartin Lindberg, vagthavende meteorolog ved DMI, til Newsbreak.dk

– For første gang i mange måneder, har vi et kraftigt højtryk over Finland, og det dominerer vejret i hele Nordeuropa. Det holder fronter og lavtryk på afstand, så de bliver ude over Atlanterhavet, fortæller Martin Lindberg.

Derfor kan danskerne næsten hele ugen igennem se frem til dagtemperaturer mellem 14 og grader, nattemperaturer på mellem 10 og 15 grader, en del sol, og kun ganske lidt regn. Henover weekenden kan en kraftig lavtryksfront dog risikere at rykke ind over landet fra vest.

– Det er usikkert, om det her højtryk kan holde stand, siger Martin Lindberg.

Mandag er vejret dog uden tvivl præget af det finske højtryk.

– I dag bliver det tørt. Det er meget skyet om morgenene de fleste stede, men i løbet af dagen kommer der nogen sol. I aften og nat, bliver det mere skyet, og der kommer lidt let regn fra sidst på aftenene og nat fra sydøst og bevæger sig op over landet – men det er kun meget let regn hist og her, siger Martin Lindberg.

Mandagens temperaturer vil ligge mellem 16 og 18 grader, mens vinden bliver let til frisk – dog op til hård vind ved østersøkysterne.

I løbet af ugen bliver det generelt mere solrigt og tørt, men også gradvist en smule mere blæsende.

 

 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu