Vejskilte skal gøre trafikanter gladere

7. marts 2013 13:50 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Vejskilte skal gøre trafikanter gladere
Billede mangler

Den ene kilometer tager den anden. Det går forrygende, men pludselig skal der trædes på bremsen. Trafikken snegler af sted i et tempo, der truer med at vælte resten af dagens program. Jo, vejarbejde er en af de ting, der kan få det værste frem i en bilist.

 

Nu introducerer Vejdirektoratet nye skilte, der skal tage toppen af trafikanternes frustration, når det ikke kører helt efter planen. En ti kilometer lang fynsk motorvejsstrækning mellem Nørre Aaby og Middelfart er forsøgskanin. Lykkedes det skiltene at sænke trafikanternes blodtryk og måske ligefrem fremkalde et smil i ny og næ, kan andre vejarbejder blive udstyret med tilsvarende skilte.

Smiley-skiltene bliver gladere og gladere, jo kortere der endnu er tilbage af vejarbejdet. Samtidig angiver skiltet det præcise antal kilometer, som trafikanterne skal køre, før de er ude på den anden side.

»Vi ved godt, at det er irriterende at køre i et langstrakt vejarbejde. Især hvis man er i tvivl om, hvor langt det endnu varer. På en anderledes og lidt sjov måde vil vi gerne give trafikanterne en mulighed for at se en ende på vejarbejdet,« siger projektleder Mike Boesen, Vejdirektoratet, i en pressemeddelelse.

Strækningen mellem Nørre Aaby og Middelfart skal udvides fra to til tre spor i begge retninger, og da arbejdet kommer til at strække sig over de næste mange måneder, bliver det noget af en ilddåb for de smilende skilte.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu