Ven til drabssigtet raketbygger: Jeg er dybt chokeret

11. august 2017 20:40 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Fokus

En ven af Peter Madsen er meget rystet over den udvikling, sagen har taget.

Det er et stort chok for medarbejderne på RaketMadsens Rumlaboratorium, at Peter Madsen, ejeren af en hjemmebygget undervandsbåd Nautilus, er blevet sigtet for drab på en svensk kvinde.

Sådan fortæller Christoffer Meyer. Han har selv har været med til at bygge ubåden og er en god ven af Peter Madsen.

– Der er ikke nogen tvivl om, at alle os mennesker på rumlaboratoriet, som går sammen med Peter, er dybt rystede, siger han.

Ikke set siden torsdag aften

Den svenske kvinde, der var journalist, sejlede torsdag aften ved 19-tiden ud fra Refshaleøen i Nautilus med Peter Madsen og er ikke set siden.

Klokken 03.39 natten til fredag kontaktede søredningstjenesten Københavns Politi og fortalte om en mulig søulykke, efter at kvindens kæreste havde slået alarm.

Klokken 10.30 fredag formiddag blev ubåden set ved Drogden Fyr i Køge Bugt. Der blev skabt radiokontakt, og ubåden satte kurs mod havn.

Men ubåden nåede ikke i land. Kort før klokken 11.00 sank den pludseligt, og ejeren blev reddet op på en privat båd, der sejlede ham i land.

– Det har været en meget underlig dag, hvor følelserne har hængt uden på tøjet. Og nu kan vi så se overskrifterne i medierne, og vi ved ikke, hvordan vi skal stå eller gå.

– Vi er selvfølgelig nødt til at forholde os til, hvad der sker i efterforskningen fremadrettet. Men vi er dybt chokerede over, at han nu er sigtet for drab, siger Christoffer Meyer.

Politiets efterlysning

Peter Madsen har selv, ifølge politiet, nægtet drabet på den svenske journalist. Af den årsag leder politiet nu efter vidner, der kan be- eller afkræfte hændelsesforløbet.

-Vi vil gerne i kontakt med vidner, der enten har set ubåden med de to personer forlade havnen omkring kl. 19.00 eller som har observeret ubåden og besætning komme nær spidsen af Refshaleøen omkring kl. 22.30. Derudover vil vi gerne tale med eventuelle vidner, der kan have set den svenske kvinde efter kl. 22.30 torsdag aften. Af hensyn til sagens videre efterforskning har vi indtil videre ikke yderligere at tilføje. Vi vil udsende en ny pressemeddelelse, når det har været muligt at komme ind i ubåden, eller når der foreligger andre væsentlige nye oplysninger i sagen, siger vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen i pressemeddelelsen. Newsbreak.dk har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Jens Møller Jensen.

Båden ligger på nuværende tidspunkt på syv meter vand. Det har ikke været muligt at få adgang til den, da den enten skal bjærges og hentes i havn eller stabiliseres. Ifølge politiet vil dette arbejde ske i løbet af lørdag.

Kvinden har følgende signalement: 

– 160 centimeter høj
– 56 kilo
– 30 år gammel
– Spinkel af bygning
– Rødbrunt hår
– Grønne øjne
– Iført orange bluse med lange ærmer, sort/hvid-blomstret nederdel, nylonstrømper og hvide tennissko

Har man oplysninger i sagen, bedes man kontakte Københavns Politi på 114.

Skulle have været på Bornholm

Christoffer Meyer har ikke haft kontakt med Peter Madsen og har heller ikke fået nogen henvendelse fra politiet.

Ubåden har få gange sejlet til Bornholm, og den tur skulle Peter Madsen have taget sammen med Christoffer Meyer fredag. Men den tur blev aflyst allerede torsdag aften.

Christoffer Meyer talte sidste gang med Peter Madsen omkring 19.30 torsdag. Peter Madsen nævnte ikke, at han var på vej ud i ubåden med en journalist.

/ritzau/

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu