ANNONCE

Vender på en tallerken

11. december 2020 19:47 | Af: Ritzau Fokus

Fodboldklubben rykker sin træningstur til Portugal efter massiv kritik over planer om at tage til Dubai.

Vender på en tallerken
Efter massiv kritik fra blandt andre fans fandt FCK fredag ud af, at klubben alligevel godt kunne komme på træningslejr i Portugal under de ønskede forhold. (Arkivfoto) (Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix)

Efter et par dage med hård kritik ændrer FC København nu sine planer om at tage til Dubai på træningslejr i januar. Nu går turen alligevel til Portugal, som det oprindeligt var planen.

Onsdag lød det ellers fra superligaklubben, at man havde droppet planerne om at tage til Portugal og i stedet ville rejse til Dubai. Det udløste massiv modvind fra blandt andet flere af klubbens fans.

Tidligere havde FCK meldt ud, at man ikke længere ville rejse til De Forenede Arabiske Emirater, som Dubai er en del af, fordi landet på flere områder er på kant med menneskerettighederne.

Nu tager FCK altså til Portugal, fordi der i løbet af fredag “er opstået nye muligheder i forhold til træningsfaciliteter og modstandere”, som det lyder på FCK’s hjemmeside.

Frem og tilbage

De ændrede planer har tilsyneladende ikke noget at gøre med utilfredsheden udefra over valget af Dubai.

– Vi stod i en situation, hvor Dubai var den eneste mulighed uden for Danmarks grænser, da coronasituationen i Europa havde hindret os i at finde kvalificerede modstandere og faciliteter i Portugal, som var vores plan, lyder det fra FCK’s midlertidige sportslige leder, William Kvist, på hjemmesiden.

– I dag (fredag, red.) er vi så blevet gjort opmærksom på, at der er opstået nye muligheder for at få de kvalificerede modstandere og de rette træningsfaciliteter i Portugal, der er helt afgørende for værdien af turen, uden vi går på kompromis med kvaliteten sportsligt.

William Kvist er glad for, at FCK nu er endt i det land, der hele tiden har været klubbens førsteprioritet, lyder det.

– Vi er samtidig utroligt glade for, at vi nu både kan imødekomme både de sportslige krav og vores fans’ ønsker, som vi selvfølgelig kender, og vi går i gang med at sikre, at vi fremover har flere muligheder på hånden uden for Europa, hvis coronasituationen trækker ud.

Klubbens træningslejr varer fra 9. til 23. januar.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu