Venezuela: Chavez lider af ny alvorlig luftvejsinfektion

5. marts 2013 04:13 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Venezuela: Chavez lider af ny alvorlig luftvejsinfektion

VENEZUELA: Hugo Chavez lider af en ny alvorlig luftvejsinfektion, der giver præsidenten forværrede vejrtrækningsproblemer, oplyser regeringen i Venezuela.

 

Informationsminister Ernesto Villegas skriver i en erklæring, at den 58-årige Chavez stadig er i en meget skrøbelig helbredstilstand.

Præsidenten kæmper for sit liv, mens han fortsat bliver behandlet på et hospital i hovedstaden Caracas mere end to måneder efter hans seneste kræftoperation, sagde vicepræsident Nicolas Madura torsdag.

Chavez har ikke talt til offentligheden siden før operationen i Cuba 11. december. Han vendte tilbage til Venezuela 18. februar og har ifølge regeringen siden været under behandling på et militærhospital i Caracas.

Hugo Chavez har gennemgået fire operationer, kemoterapi og strålebehandling siden juni 2011, hvor han første gang annoncerede sin kræftdiagnose. Han har endnu ikke specificeret, hvilken type kræft der er tale om eller hvor præcist i hans bækkenparti, tumoren er blevet fjernet fra.

15. februar offentliggjorde regeringen fire billeder af en smilende Chavez liggende i en hospitalsseng i Cuba med sine to døtre ved sin side. Det er de eneste billeder, der er blevet vist af ham siden starten af december.

I forbindelse med offentliggørelsen af billederne oplyste informationsminister Ernesto Villegas, at præsidenten trak vejret gennem et luftrør og havde besvær med at tale.

Hugo Chavez har stået i spidsen for Venezuela i 14 år og opnåede genvalg i oktober sidste år for en seksårig periode. Han skulle have været taget i ed 10. januar, mens edsaflæggelsen er blevet udskudt på ubestemt tid på grund af hans tilstand.

Oppositionen har krævet nyvalg, hvis det viser sig, at præsidenten er for svækket til at varetage sit embede. Et valg ville efter alt at dømme ende med sejr til vicepræsident Maduro, hvis han stillede op mod guvernøren i staten Miranda, Henrique Capriles, som tabte til Chavez ved præsidentvalget i oktober.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu