Venezuela kontrollerer stemmer efter tæt valg

19. april 2013 08:04 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Venezuela kontrollerer stemmer efter tæt valg
Billede mangler

VENEZUELA: Valgmyndighederne i Venezuela har accepteret at kontrollere de resterende 46 procent af de elektroniske stemmer ved landets præsidentvalg, som den socialistiske kandidat Nicolas Maduro allerede er blevet udråbt som vinder af.

 

Den nationale valgkommission har tidligere revideret 54 procent af stemmerne og erklæret, at Maduro fik 51 procent af stemmerne, mens oppositionslederen Henrique Capriles måtte se sig slået på målstregen med 49 procents opbakning.

»Vi gør det for at bevare et harmonisk klima,« siger valgkommissionens leder, Tibisay Lucena, ifølge flere internationale medier.

Siden valget i sidste uge har demonstranter og politi flere gange stødt sammen i hovedstaden Caracas, da regeringen afviste oppositionens krav om en omtælling. Ifølge Reuters er der meldinger om, at flere har mistet livet under sammenstødene.

Capriles hævder, at hans stab har registreret over 3.000 uregelmæssigheder alene på valgdagen – blandt andet skudsalver fra Maduro-tilhængere og ulovlige genåbninger af valgsteder.

Fredag valgte oppositionslederen at acceptere valgkommissionens beslutning om en revidering af de resterende elektroniske stemmer.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu