Venezuela: Obama skal stoppe mordplaner mod præsidentkandidat

18. marts 2013 06:49 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Venezuela: Obama skal stoppe mordplaner mod præsidentkandidat
Barack Obama advar Syriens præsident, Assad, mod at bryde den indgåede aftale om kemiske våben. Foto: Facebook.

VENEZUELA: Venezuelas fungerende præsident, Nicolas Maduro, beskylder USA for at ville myrde hans modkandidat til det kommende præsidentvalg og opfordrer Barack Obama til at sætte en stopper for planerne, skriver Reuters.

 

Ifølge Maduro skulle amerikanernes planer om at dræbe Henrique Capriles resultere i et statskup mod den siddende regering, da venezuelanerne ville »fyldes med had« og vende sig mod regeringen forud for det kommende præsidentvalg i april.

Dermed fortsætter Maduro i samme stil som forgængeren Hugo Chavez, der ikke var bleg for jævnligt at beskylde USA for planer om at sabotere hans politik.

Hugo Chavez døde efter længere tids kamp mod en kræftsygdom tidligere på måneden og efterlod landet i et politisk tomrum.

Iføle Nicolas Maduro skulle både CIA og Pentagon og de to amerikanske embedsmænd Roger Noriega og Otto Reich stå bag planerne om at myrde præsidentkandidaten.

Maduro sagde i et interview på tv, at de amerikanske mordplaner havde til hensigt at »skabe kaos i Venezuela«. Han hævder desuden, at flere oppositionsgrupper skulle være involveret i planerne og sværger, at hans regering vil gøre alt for at beskytte kandidaterne til præsidentvalget.

Capriles selv skrev efterfølgende på Twitter, at hvis der skulle ske ham noget, ville det være Maduros skyld.

Venezuela har haft et yderst anspændt forhold til USA siden Chavez kom til magten i 1999.

Landet har flere gange beskyldt amerikanerne for at stå bag planer om at vælte eller myrde Chavez og for at forsøge at destabilisere regeringen.

BNB/Reuters

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu