Venezuelansk opposition vælger Capriles til præsidentkandidat

7. marts 2013 00:40 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Venezuelansk opposition vælger Capriles til præsidentkandidat
Billede mangler

VENEZUELA: Som ventet bliver det den midtersøgende oppositionsleder og statsguvernør Henrique Capriles, der stiller op for oppositionen, når der inden for 30 dage skal afholdes præsidentvalg i Venezuela og findes en afløser for afdøde præsident Hugo Chavez. Det har oppositionspartierne enstemmigt vedtaget, fortæller flere kilder fra partierne ifølge Reuters.

 

Capriles tabte præsidentvalget i oktober sidste år til Chavez, og han vil ved det kommende valg komme til at stå ansigt til ansigt med den afdøde præsidents foretrukne efterfølger, vicepræsident Nicolas Maduro, som en meningsmåling ifølge Reuters for nylig gav et betydeligt forspring, eftersom vicepræsidenten har stor opbakning i arbejderklassen.

Et nederlag til vicepræsident Maduro vil medføre store ændringer i Venezuela og kan også ændre landets alliancer med de latinamerikanske lande, der har påberåbt sig Chavez’ olie-finansieret rundhåndethed – særligt det kommunistisk ledede Cuba, der kom på benene igen efter den økonomiske nedtur i 1990erne takket være Chavez’ støtte.

40-årige Henrique Capriles er uddannet advokat og var borgmester i Baruta fra 2000 til 2008, hvor han blev valgt som guvernør i staten Miranda.

Under valgkampen i efteråret gjorde Capriles uddannelse til et af sine vigtigste emner. Samtidig udtalte han, at han som det første, hvis han vandt over Chavez, ville gennemgå alle de aftaler, Venezuela i sin tid har indgået med blandt andre Kina og Rusland og kun fortsætte med de aftaler, der var gode for Venezuela. Yderligere erklærede han, at han gradvist ville liberalisere valutakontrollen i landet for at fremme eksporten samt investere mere i landbruget.

I et interview med Reuters sagde han også, at han ville distancere Venezuelas relationer med lande som Hviderusland og Iran samt fremskynde fredsprocessen mellem den colombianske oprørsgruppe FARC og den colombianske regering.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu