Brøndby fik lidt hjælp af en ven

5. februar 2013 09:17 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Brøndby fik lidt hjælp af en ven
Billede mangler

Næstformand Benny Winther, der før har lånt klubben penge, og IT-millionær Thomas Ulletved Rasmussen, der ejer et playersponsorat i Simon Makienok, er de to mænd bag den midlertidige redningsplan, Brøndby mandag kunne præsentere for offentligheden. Alt imens har Nordea indvilget i en henstand, der betyder, at klubben har fået bedre lånevilkår, så afbetalingerne ikke kommer til at presse likviditeten frem mod aktiemissionen senere på foråret.

I alt er Brøndbys likviditet gennem lånene, ifølge klubben, blevet midlertidigt forbedret med 32 mio. kr. Som BT kunne fortælle søndag, valgte Brøndby i går at udbetale januar-løn, selvom klubben siden torsdag havde tilbageholdt den med begrundelsen om, at der ikke var råd, medmindre man blev enig med Spillerforeningen om en aftale om den såkaldte feriepengesag.

Inden en sådan aftale kom på plads, ville det nemlig ikke kunne lade sig gøre at blive enig med de investorer, der var kørt i stilling, hed det.

Det passede ikke.

Dels var der faktisk råd til lønninger, og dels kunne det godt lade sig gøre at få investorerne på plads, selvom Brøndby og Spillerforeningen aldrig kom tæt på enighed. Det viste sig endeligt mandag, da direktør Tommy Håkansson over for BT også afslørede, at Benny Winther og Thomas Ulletved Rasmussen er de to eneste investorer – eller låneydere, som de retteligt er.

– Det er korrekt, at jeg låner klubben penge. Jeg gør det af samme grund, som jeg gjorde det sidst. Jeg gør det jo, fordi jeg naturligvis ikke synes, at vi skal falde om på ryggen. Indtil videre er det et lån, og så må vi se hvordan verden gebærder sig, siger Benny Winther, mens Thomas Rasmussen gør en dyd ud af at lægge alt frem for, at ’der ikke skal være noget hokuspokus’ omkring lånet:

– Ja, jeg har lånt dem tre mio. kr. til en helt almindelig forrentning. Jeg kan ikke huske, om det er til 5,5 eller 6 procent i rente, men det er i det lag. Jeg vil jo hellere have, at der er en fodboldklub, end at der ikke er, siger Thomas Ulletved Rasmussen til sporten.dk og bekræfter, at han har fået sikkerhed for sit lån i det beløb, Jesper Nielsen ifølge Brøndby skylder klubben som sidste del af det sponsorat, han har haft gennem Kasi Group.

Indtil videre bliver det holdt hemmeligt, hvem det er, der har købt Gildhøj Centret for 25 mio. kr., fordi handelen ifølge partner i Nybolig Erhverv København, der sælger ejendomme, Jens Juel Ulrich, ikke er ’endeligt gennemført’.

Ifølge sporten.dk’s oplysninger er der dog tale om en professionel ejendomsinvestor, og det forestående salg betyder, at Brøndby skærer 25 mio. kr. af sin gæld. Det kan klubben også delvist takke Benny Winther for. Han har nemlig sagt farvel til sin lånesikkerhed.

– Jeg havde sikkerhed i Gildhøj, men det har jeg ikke længere. Det er Nordea, der får de penge (de 25 mio. kr., red). Jeg får ikke noget ud af det, jeg har bare afgivet min sikkerhed. Jeg mister jo ikke nogen penge på det, jo kun hvis BIF går konkurs, siger Benny Winther.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu