Vennerne: Regeringen pisser på fagbevægelsen

26. april 2012 14:17 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Vennerne: Regeringen pisser på fagbevægelsen
Billede mangler

Regeringens støtteparti Enhedslisten raser over regeringen forud for de kommende trepartsforhandlinger.
Den røde hammer brager i bordet, efter finansminister Bjarne Corydons (S) udmelding om, at fagbevægelsen kan se frem til yderligere stramninger, når forhandlingerne går i gang senest efter sommerferien.
– Jeg spørger mig selv om det er den samme virkelighed vi lever i. Lønmodtagerne har betalt dyrt i de seneste år, hvor de først dagpengereglerne er blevet forringet, efterlønsordningen er forringet og senest har man gennemført overenskomster med en udhuling af reallønnen, siger arbejdsmarkedsordfører i Enhedslisten Finn Sørensen til Newspaq.
Finansministeren og regeringen toner i dag i Politiken rent flag over for fagbevægelsen. Der bliver ikke meget at rutte med til trepartsforhandlingerne og de danske lønmodtagere skal i arbejdstøjet i flere timer om ugen i fremtiden.
– Så kommer man og siger til fagbevægelsen, at nu skal I finde fire milliarder kroner i form af at folk skal arbejde længere. Det har jo været nævnt at droppe Store Bededag som helligdag. Det er jo simpelthen en hån mod fagbevægelsens medlemmer og lønmodtagerne, lyder det fra Finn Sørensen. Han kalder det at “pisse på sine allierede”, at regeringen vil have fagbevægelsen og lønmodtagerne til at holde for.
Finn Sørensen skyder med skarpt efter regeringen, som han mener går samfundets rigeste ærinde.
– Man har jo intet gjort for at rulle skattelettelserne, som de 10 procent rigeste i samfundet har fået, tilbage. De skattelettelser som VKO gav lever videre i bedste velgående under den nye regering og så må alle andre bare betale, siger han.
I dagens Politiken udtrykker dele af fagbevægelsen stor skuffelse over regeringen forud for trepartsforhandlingerne.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu