Venstre: 3.600 personer i arbejde er uambitiøst

25. februar 2013 15:08 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Venstre: 3.600 personer i arbejde er uambitiøst
Billede mangler

Ved at reformere kontanthjælpen vil regeringen sætte 3.600 personer i job og 4.600 personer i uddannelse frem mod 2017. Men det er alt for få, mener Venstre.

 

»Ser vi på det samlede måltal, synes jeg, det er uambitiøst. Beskæftigelsesministeren regner med at bidrage med 3.600 personer til arbejdsstyrken, og jeg vil minde om, at der er over 130.000 på kontanthjælp. Det er uambitiøst,« siger arbejdsmarkedsordfører Ulla Tørnæs (V), efter at beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) mandag middag har præsenteret regeringens udspil.

Her bliver der lagt op til, at »alle, der kan arbejde, skal arbejde« – og så skal ledige, uuddannede kontanthjælpsmodtagere under 30 år tage sig en uddannelse, hvis de altså er »uddannelsesparate.« Kontanthjælpen bliver helt afskaffet for den gruppe, der i stedet får »uddannelseshjælp«, som svarer til SU-takst.

»Jeg synes, det er godt, hun tager fat på de unge under 30, men jeg forstår ikke, at hun lægger op til at skelne mellem uddannelsesparate og ikke uddannelsesparate, for det vil skabe nogle uhensigtsmæssigheder i forhold til, hvem der tilhører den ene eller den anden gruppe. Det er mere logisk at udvide ungeindsatsen til at omhandle alle unge under 30 år,« siger Ulla Tørnæs, der dog er glad for, at ministeren ifølge hende »imødekommer en række af Venstres synspunkter«.

For eksempel er Venstre enige med regeringen om, at man ikke skal være berettiget til kontanthjælp, hvis kæresten kan forsørge en. I dag gælder den regel kun for ægtefæller.

»Det er at opdatere lovgivningen til virkelighedens verden. Der er jo rigtig mange, som lever sammen i ægteskabslignende parforhold, og så virker det ulogisk, at i det øjeblik man har en vielsesattest, så foregår der en modregning,« siger Ulla Tørnæs.

Regeringen forventer med sit udspil til en kontanthjælpsreform at spare knap en milliard kroner om året fra 2015. Det ventes, at de penge skal bruges til at finansiere en kommende konkurrenceevnepakke, der blandt andet indeholder en sænkning af selskabsskatten.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu