ANNONCE

Venstre afviser blankt forskeres kritik

6. august 2012 12:33 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Venstre afviser blankt forskeres kritik
Billede mangler

Perlerækken af forskere, der i dag kommer med hård kritik af forslaget om konfliktretten fra Venstre og Dansk Folkeparti, skyder langt over målet.
Fire af landets førende forskere og professorer retter en hård kritik mod forslaget om at fjerne retten til konflikt, når arbejdsgiverne indgår overenskomst med en landsdækkende faglig organisation.
Starten på enden på den danske model og en åben ladeport til at politikere blander sig i løn, ferie og arbejdstid. Sådan lyder kritikken. Men det afviser arbejdsmarkedsordfører i Venstre, Ulla Tørnæs, blankt.
– Jeg kan ikke følge den kritik. Det, Venstre lægger op til, er, at vi indretter lovgivningen sådan, at vi sikrer, vi lever op foreningsfriheden i Danmark, og at man selv vælger, hvilken faglig organisation man vil være medlem af, siger Ulla Tørnæs til Newspaq.
Det er på høje tid, at den danske model kommer en tur under børsten og bliver støvet af, mener Venstre.
– Den danske model er tilbage fra 1899. Der er altså meget der har ændret sig i Danmark – blandt andet har vi i 2006 fået foreningsfrihed, og det mener jeg, at vi også skal indrette den danske model efter, siger hun.
Forslaget er blevet luftet i forbindelse med den igangværende konflikt mellem 3F, Kristelig Fagforening og restauranten Vejlegården. Her har restaurantejer Amin Skov indgået overenskomst med Kristelig Fagforening, hvilket har sendt 3F i konflikt med restauranten.
Men forslaget fra Venstre kommer ikke som et indspark i den debat. Det har længe været på tegnebrættet i det ledende oppositionsparti.
– Vores forslag var allerede fremme sidste år og er nu oppe igen, så det har intet med Vejlegården at gøre. Vi ønsker at modernisere den danske model, forklarer Ulla Tørnæs.
Den mangeårige regeringspartner, De Konservative, skal Venstre ikke regne med at få støtte fra.
– Politisk indblanding er ikke vores første bud på en løsning af konflikter som den med Vejlegården. Vi mener, at alle er bedst tjent med, at arbejdsmarkedets parter selv løser deres stridigheder, som de nu har gjort i mere end 100 år, siger De Konservatives arbejdsmarkedsordfører Mai Henriksen til Ugebrevet A4.
Dermed er De Konservative på linje med Socialdemokraterne, der også afviser Venstre og Dansk Folkepartis forslag. Liberal Alliance støtter dog forslaget, skriver A4.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu