Venstre afviser hykleri-kritik

6. februar 2013 14:38 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Venstre afviser hykleri-kritik
Billede mangler

Venstre afviser al socialdemokratisk snak om hykleri i debatten om den grønlandske storskalalov.

 

Tværtimod er Venstre et ansvarligt oppositionsparti, der spørger ind til konsekvenserne af den danske ændring i udlændingeloven, som storskalaloven kræver.

Det er svaret fra Venstres grønlandsordfører, Gitte Lillelund Bech (V), til Socialdemokraternes næstformand, Mogens Jensen (S), der i en kronik i onsdagens Berlingske kommer med en kras kritik af Venstres ageren i diskussionen om den grønlandske storskalalov.

– Rigsfællesskabet er for vigtigt til at blive brugt til indenrigspolitisk drilleri. Vi tog ansvar for en selvstyreaftale, som Lars Løkke Rasmussen har holdt mange skåltaler for. En selvstyreaftale der giver Danmark andel i råstofindtægterne i Grønland. En selvstyreaftale som Venstre nu uansvarligt er i gang med at underminere, står der i kronikken, hvor Mogens Jensen og Siumuts Doris Jakobsen opfordrer Venstre til at »stoppe partiets uværdige gidselstagning af Grønland og grønlændernes fremtid i en indenrigspolitisk vendetta mod den danske regering«.

Men den kritik har Venstre ikke andet end hovedrysten til overs for.

– Som ansvarlig opposition spørger vi ind til, hvad der er konsekvenserne, hvis man laver ændringer i udlændingeloven, siger Gitte Lillelund Bech, der understreger, at diskussionen ikke handler om storskalalov eller ej, men om de områder, der stadig ligger under Folketinget, som for eksempel udlændingelovgivning, havmiljø og arbejdstilsyn.

– Dem, der tager Grønland som gidsel i den her sag, er regeringen, fordi regeringen har jo ikke fremlagt et lovforslag om en ændring af udlændingeloven, og det er jo det, der skal til, for at den grønlandske storskalalov kan komme igennem, siger hun.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu