Venstre bakker op om Troels Lund-kommission

12. marts 2012 15:57 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Venstre bakker op om Troels Lund-kommission
Billede mangler

Oppositionen er tilfredse med, at en undersøgelseskommission nu skal dykke til bunds i statsministerens skattesag.
 
Det er vigtigt at få styr på sandt og falsk, understreger den tidligere skatteminister.
 
“Vi håber, at kommissionen går hurtigt i gang, så vi hurtigt kan få afklaret og aflivet de mange myter, der er,” siger Kristian Jensen til Newspaq.
 
Udmeldingen kommer, fordi Justitsministeriet i dag har offentliggjort kommissionens arbejdsprogram og hvem der skal gennemføre undersøgelsen.
 
Han er godt tilfreds med, at der nu er udsigt til en fuldstændig afdækning af en af de største politiske personsager.
“Med de mange usikkerheder og uafklarede spørgsmål, der var i sagen, ville det være rart at få den undersøgt til bunds. Derfor er det godt, at der kommer en kommision,” siger han.
 
Kommissionen har fået to år til at gennemføre sit arbejde, og selv om det er lang tid, er det vigtigt for det største oppositionsparti, at de ikke sidder på hænderne.
“Vores store bekymring har været, at det her bliver en syltekrukke, derfor lægger vi vægt på, at de kommer til at arbejde hurtigt,” siger Kristian Jensen.
 
Det er endnu uvist, hvad arbejdet kommer til at koste, men arbejdet kommer til at strække sig over flere år.
“Jeg havde gerne set, at det var sket hurtigere, og dermed til en lavere pris, men vi har ikke haft mulighed for at ændre på tidsrammen,” siger han.
 
Han understreger dog, at det der helt fornuftigt at sætte penge af til undersøgelsen, selv om han erkender, at der ikke nødvendigvis kommer nogen særlig synlig effekt af deres arbejde.
“Hvis konklusionen bliver, at der ikke er nogen, der har gjort noget forkert, tror jeg det er en kommision, der vil blive glemt lynhurtigt,” siger Kristian Jensen til Newspaq.
 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu