Venstre: Danmark er »et godt stykke« fra en vækstplan

19. marts 2013 20:21 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Venstre: Danmark er »et godt stykke« fra en vækstplan
Billede mangler

Venstre og regeringen er fortsat »en godt stykke fra hinanden« i forhandlingerne om Vækstplan DK, selvom landets største oppositionsparti tidligere har brugt særdeles positive ord til at beskrive regeringens udspil.
Det sagde Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen (V), kort før Venstre sammen med de Konservative tirsdag aften satte sig ved forhandlingsbordet i Finansministeriet.
»Men omvendt er vi tættere på at have brug for en (vækstplan, red.). Regeringens økonomiske kickstart, der skulle vende alt, er slået fejl, og i dag har nye bankprognoser langt fra tegnet et særligt muntert billede. Regeringen har helt panisk nedjusteret deres eget vækstskøn, så der er skam brug for en vækstpakke,« siger Venstres formand til Berlingske Nyhedsbureau.
I jagten på vækst og 150.000 nye job er regeringen blandt andet klar til at lette udgifterne for erhvervslivet med 20 milliarder kroner frem mod 2020, og den målsætning hilser Venstre velkommen.
Spørgsmål: Hvad er det vigtigste punkt på dagsorden tirsdag aften?
»Det vigtigste er at gøre det lille skridt endnu større og sikre os, at regeringen ikke bagefter trækker i den forkerte retning med Enhedslisten. Og derfor er der brug for et byrdestop for erhvervslivet,« siger Lars Løkke Rasmussen.
Han henviser til, at det ikke skal være muligt for regeringen med opbakning fra sit støtteparti at løbe fra en aftale ved siden hen at hæve skatter og afgifter for virksomheder.
Enhedslisten har sagt nej til planen, som derfor skal indgås med de borgerlige partier med Venstre som central partner.

 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu