Venstre: DIs udspil flugter med vores politik

4. februar 2013 15:08 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Venstre: DIs udspil flugter med vores politik
Billede mangler

Der er ikke mange negative kommentarer at hente hos oppositionens største parti, Venstre, i forhold til den konkurrenceevnepakke, som DI, industriens organisation, mandag har præsenteret.

 

Mads Rørvig (V) medlem af Skatteudvalget samt Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget for Venstre, understreger således, at mange af de ideer til at forbedre den danske konkurrenceevne, som DI peger på, ligeså godt kunne være groet i Venstres egen baghave.

– Det ligner meget det, vi selv kom med i vores egen konkurrenceevnepakke i efteråret, så jeg er glad for , at vi kan se mange af de samme takter i DIs forslag, siger Mads Rørvig.

I sit udspil peger DI på en række tiltag, der skal hjælpe Danmarks konkurrenceevne og øge antallet af job. Ifølge organisationen ligger energiafgifterne herhjemme for eksempel 70 procent højere i forhold til EU som helhed, og derfor skal de sænkes. Desuden skal også selskabsskatten sættes ned.

– Alle de forslag er med til at skabe varige danske job. Udfordringen bliver at prioritere forslagene, så man bruger mest energi på de forslag, der bidrager mest til jobskabelsen.

Finansieringen skal ifølge DI først og fremmest ske med nulvækst i det offentlige forbrug i 2014-15, og det er bestemt en rigtig tilgang, mener Mads Rørvig, der ikke er i tvivl om, at nulvækst er realistisk herhjemme.

– Vi kan konkludere, at der var nulvækst i 2012 og nok også bliver det i 2013, og det tror jeg godt, vi kan fastholde indtil 2020. Man skal bare huske på, at hvis vi har nulvækst frem til 2020, så vil det give os rum til at bruge nogle penge på at sænke skatten, fordi det vil være med til at skabe flere arbejdspladser, siger han.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu