Venstre er splittet om regionerne

11. april 2013 11:43 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Venstre er splittet om regionerne
Billede mangler

Ved folketingsvalget i 2011 gik Venstre til valg på, at regionerne skulle nedlægges for at bliver erstattet af tre sygehusfællesskaber ledet af bestyrelser. Men nu har ingen af partiets spidskandidater til regionsvalget senere i år lyst til at gentage budskabet, skriver Jyllands-Posten.

 

Partiets spidskandidat i Region Midtjylland, Anne V. Kristensen, indtager tværtimod den modsatte holdning.

»Jeg vil bevare regionerne. Jeg er aldeles imod, at der skal være professionelle bestyrelser. For i Danmark finansieres offentlige ydelser af skattekroner, og så skal vælgerne også kunne bestemme, hvem der skal gøre det. Så de kan glemme alt om professionelle bestyrelser,« siger hun til Jyllands-Posten.

Venstres spidskandidat i Region Nordjylland er enig med sin kollega sydpå:

»Under den seneste valgkamp var der nogle, som snakkede om, at de skulle nedlægges, men nu kører regionerne vældigt godt. Det er slet ikke målet at lægge dem ned. Hverken i dag eller i morgen,« siger Jess V. Laursen til avisen.

På Christiansborg fastholder Venstres kommunalordfører, Jacob Jensen (V), at partiet ikke har skiftet holdning.

»Vi er partiet, der siger det samme før valget som efter valget, så det er stadig holdningen, at regionerne skal nedlægges, og at der for sundhedsdelen i stedet etableres tre områder, som er ledet af bestyrelser,« siger han, mens partiets sundhedsordfører Sophie Løhde (V) ikke vil garantere, at det også er Venstre-politik at kæmpe for at afvikle regionerne ved næste valg.

Landets fem regioner afløste i 2007 de daværende amter, og deres hovedopgave er at administrere sundhedsvæsenet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu