Venstre er uimponeret over regeringens akutjobmål

12. februar 2013 20:44 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Venstre er uimponeret over regeringens akutjobmål
Billede mangler

12.731 akutjobstillinger er blevet slået op, og det sender armene i vejret hos Socialdemokraterne, fordi regeringen dermed har nået sit mål på 12.500 opslag. Men de nye tal, som stammer fra Arbejdsmarkedsstyrelsen, giver ikke oppositionen anledning til at klappe regeringen på skuldrene.

 

»Det, der er væsentligt for os i Venstre, er, at folk får et arbejde. At rigtig mange mennesker, der i dag står uden for arbejdsmarkedet, får foden inden for, at de får et arbejde at stå op til og nogle kollegaer at mødes med. Det handler altså ikke om, hvor mange job der er slået op, men om, hvor mange mennesker der lykkes med at få et arbejde, siger Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby (V).

Socialdemokraterne holder dog fast i, at målet er en vigtig milepæl:

»Det er lykkedes os at skabe mere end 12.500 jobåbninger målrettet den gruppe af langtidsledige, som ellers ville blive ramt af de kortere dagpenge. De jobåbninger, som de ikke kunne finde før, dem kan de så finde nu. Det har selvfølgelig ikke betydet, at alle jobåbninger så er blevet besat af en langtidsledig. Det var der heller ingen, der regnede med. Men de har fået muligheden, og mange af dem er faktisk kommet ind på arbejdsmarkedet«, siger politisk ordfører Magnus Heunicke (S).

Men det ræsonnement giver Venstre ikke meget for.

– Adskillige historier har vist, at en række af de akutjob, der er slået op, er specialiststillinger, som på ingen måde matcher hverken de faglærte og ufaglærte, der står uden for arbejdsmarkedet, siger Ellen Trane Nørby.

Heller ikke Liberal Alliances formand, Anders Samuelsen (LA), er imponeret.

»Jo da! Og jeg har en fætter, der kan råbe lige så højt som Rundetårn – men det øger jo heller ikke beskæftigelsen. Kom nu i gang med nogle reformer, der rent faktisk flytter noget!,« skriver han på sin Facebook-profil med henvisning til et nyhedslink om akutjobmålet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu