Venstre fifler med Løkke-rejse i skattedebat

19. juni 2012 19:30 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Venstre fifler med Løkke-rejse i skattedebat
Billede mangler

Lars Løkkes rejseplaner er ikke helt i overensstemmelse med den officielle version om skatteforhandlinger.
 
Måske en lektion i geografi eller en ny kalender kunne være en god gave til Venstres leder Lars Løkke Rasmussen.
 
Lars Løkke Rasmussen er ikke rejst direkte til det store FN-topmøde om bæredygtig udvikling i Rio de Janeiro, som det ellers har været påstået flere gange i partiets forsøg på at lægge pres på regeringen i forhandlingerne om en skattereform.
 
Ifølge Ekstrabladet.dk kommer Lars Løkke Rasmussen først til Rio i løbet af onsdagen.
 
Formanden for Danmarks største parti er i stedet rejst på miniferie i USA, hvor han har været sammen med sin datter i Chicago.
 
Så det var ikke Brasilien eller vigtige internationale topmøder, der var rejsemålet, da Lars Løkke Rasmussen i al hast forlod både Danmark og de vigtige forhandlinger om en skattereform søndag sidst på eftermiddagen, skriver Ekstrabladet.dk.
 
Igen og igen har Venstre fremhævet, at det er partiformandens deltagelse i topmødet i Rio, der er årsag til, at partiet ikke deltager i skatteforhandlinger i perioden mellem søndag den 17. juni og helt frem til tirsdag den 26. juni.
 
På intet tidspunkt har partiet nævnt noget om, at Løkke i virkeligheden tager tre dage tidligere af sted fra Danmark for at besøge sin datter i Chicago.
– Vi meddelte for over en måned side, at Lars Løkke Rasmussen skulle til de samme klimaforhandlinger som vores statsminister. Derfor kunne han ikke forhandle i denne uge, sagde Venstres Claus Hjort Frederiksen mandag til Ritzau.
 
Siden Løkkes afrejse har erhvervsledere, kommentatorer og andre borgerlige partier stået i kø med kritik af Venstre for at forlade forhandlingerne om skattereformen og dermed presse statsminister Helle Thorning-Schmidts regering i armene på Enhedslisten.
 
Venstres formand bliver i forbindelse med FN-topmødet ved en ceremoni indsat som bestyrelsesformand for den grønne vækstorganisation, Global Green Growth Institute (GGGI), i Rio de Janeiro.
 
Organisationen arbejder for at fremme grøn vækst i udviklingslande og støttes økonomisk af Danmark.
/ritzau/

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu