Venstre-folk vil smide journalister ud af Christiansborg

21. februar 2013 12:52 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Venstre-folk vil smide journalister ud af Christiansborg
Arkivfoto. Anders Hviid.

Christiansborg er arbejdsplads for politikere, ikke journalister.

 

Det er meldingen fra flere Venstre-folk, efter Folketingets Præsidium onsdag besluttede at give en journalist og en fotograf fra Ekstra Bladet et halvt års karantæne fra Christiansborg.

Og der er flere gode grunde til, at journalister ikke bør have kontorer på Borgen længere, siger Karsten Lauritzen (V) til tv2.dk.

»For det første er der både journalister og politikere, der ikke kan finde ud af at holde den afstand, der skal til, og som er nødvendig for at holde en kritisk distance. Og derudover er der tydeligvis mange medier, der ikke kan forstå, at politikere skal have lov til at have et privatliv og ikke jagtes rundt på gangene, hvis de ikke ønsker at udtale sig,« siger Karsten Lauritzen.

Han henviser blandt andet til en episode, hvor pressen ifølge Lauritzen jagede den konservative politiker Henriette Kjær rundt på gangene.

Også Venstres indfødsretsordfører, Preben Bang Henriksen, mener, at pressen bør flyttes ud af Christiansborg.

»Hvis ikke de kan agere efter reglerne, så er der ikke noget at gøre, så må de ud af Borgen. Hvis problemet kan løses ved, at man griber ind over for de få uheldige personer, så kan de blive her på Christiansborg, men griber det om sig, må præsidiet finde andre muligheder,« siger Preben Bang Henriksen til Berlingske Nyhedsbureau.

Det var blandt andet ham, der klagede til præsidiet over Ekstra Bladets medarbejdere, der havde fulgt efter den konservative formand, Lars Barfoed, og spurgt ind til hans lejlighed på Frederiksberg.

Hvis sådanne metoder udbredes, foreslår Preben Bang Henriksen, at journalisterne kan blive flyttet til en anden bygning i forbindelse med en forestående ombygning.

Partifællen Mads Rørvig tilslutter sig på Twitter:

»Journalister bør ikke have fast kontor på Christiansborg,« skriver han.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu