Venstre glæder sig over »løftebrud« på SU-området

18. februar 2013 18:36 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Venstre glæder sig over »løftebrud« på SU-området
Billede mangler

Meget tyder på, at regeringen får flertal til sin SU-reform, der blandt andet vil fjerne det sjette SU-år for studerende, som bruger over to år om at komme fra deres ungdomsuddannelse til en videregående uddannelse.

 

SU-ordfører Mads Rørvig (V) siger således til Berlingske Nyhedsbureau, at »regeringen har ændret så kraftig holdning på området, at mon ikke vi kan finde en fornuftig løsning på et fremtidigt SU-system«.

»Vi er selvfølgelig glade for, at ministeren begår dette løftebrud og har ændret holdning. Jeg kan godt forstå, de studerende er sure. De blev lovet før valget, at der ikke blev pillet ved SUen, og det er jo så det, ministeren nu vil gøre. Når det er sagt, så er det nødvendigt, at SUen bliver reformeret, og derfor er det også nødvendigt at kigge på fjumreåret,« siger Venstre-manden og tilføjer:

»Vi venter nu på regeringens endelig udspil en af dagene, og så må vi jo forhandle os frem til en løsning.«

Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) løftede mandag eftermiddag sløret for dele af regeringens kommende reformudspil på SU-området, der både skal få studerende hurtigere igennem uddannelsessystemet og spare systemet for to milliarder kroner.

»For det store flertal, syv ud af ti, der starter på deres videregående uddannelse senest to år efter deres ungdomsuddannelse, vil der fortsat være et sjette SU-år,« sagde ministeren på et debatmøde på Aarhus Universitet.

Morten Østergaard lægger desuden op til at ændre antallet af måneder, som studerende må være forsinket under uddannelsen. Studerende må i dag være 12 måneder forsinkede og alligevel have ret til SU, men i regeringens optik skal det reduceres til ét semester – altså en halvering til seks måneder.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu