Venstre: Imam på Amager er idiotisk og bekymrende

1. marts 2013 15:45 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Venstre: Imam på Amager er idiotisk og bekymrende
Billede mangler

De politiske reaktioner er stærke, efter at Jyllands-Posten har beskrevet, hvordan imamen Abu Ahmed fra Quba-moskeen på Amager opfordrer unge muslimer til at drage i hellig krig i det borgerkrigshærgede Syrien.

 

Hos SF mener retsordfører Karina Lorentzen Dehnhardt (SF), at det »grænser til misbrug af ytringsfriheden«, at en imam i Danmark opfordrer danske muslimer til hellig krig.

»Det provokerer mig helt vildt, at det kan foregå så åbent. Jeg er stærkt bekymret for de unge mennesker, han kommer i kontakt med. Der er en nærliggende risiko for, at unge, der er lidt radikaliserede eller søger noget spænding, risikerer at blive hevet ind i de her netværk, og det, der foregår i Syrien, er jo krig og ikke helt ufarligt,« siger hun til Berlingske Nyhedsbureau.

Hun forventer, at Politiets Efterretningstjeneste (PET) allerede overvåger imamen og hans kontakter.

Det samme gør Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen (V). Han påpeger, at det er forbudt at opfordre til terror og kalder det »dybt bekymrende og rystende, at nogen kan være så idiotisk at opfordre folk til at drage i hellig krig«.

»Det er forfærdeligt, at man kan misbruge sin position som religiøs forkynder til at lede unge ind i en eller anden martyrdød i Syrien,« siger Karsten Lauritzen.

Han erkender, at myndighedernes handlemuligheder foreløbig er små i forhold til at skride ind over for imamen.

»Men det er vigtigt at tage en offentlig debat om det, for det er ret tydeligt, at den pågældende imam på moskeen på Amager ikke har lyst til, at hans holdninger bliver offentlig kendte. Men det skal vi sørge for,« siger han.

Hos Dansk Folkeparti vil man have justitsminister Morten Bødskov (S) til at gennemgå den danske terrorlov med henblik på en stramning.

»Vi må og skal forhindre yderligere radikalisering af herboende muslimer. Det kan vi blandt andet gøre ved at stoppe for opførelsen af stormoskeer. Desuden skal terrorloven gennemgås med henblik på at undersøge mulighederne for at straffe og udvise personer, der opildner til og deltager i hellig krig,« siger integrationsordfører Martin Henriksen (DF).

PET oplyste for nylig, at tjenesten har kendskab til en række personer med fast ophold i Danmark, der er rejst til Syrien for at deltage i kampen mod præsident Bashar al-Assads styre.

Flere af de herboende personer har ifølge PET »tilsluttet sig eller har haft til hensigt at tilslutte sig den al-Qaeda-relaterede militante islamistiske gruppe Nusra-fronten«.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu