Venstre kan ikke genkende traktatkrav

18. april 2013 07:11 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Venstre kan ikke genkende traktatkrav
Foto: Facebook.
Foto: Facebook.

– Den eneste, der taler traktatændringer er Vestager, siger Ellen Trane Nørby. Foto: Facebook.

Venstre kræver ikke, at regeringen skal arbejde for en traktatændring i EU, efter at EU-domstolen tidligere på året afgjorde, at Danmark ikke kan nægte borgere fra andre EU-lande ret til SU.

 

Det fastslår Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby (V), i en skriftlig kommentar til Berlingske Nyhedsbureau.

Onsdag sagde økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) ellers, at det var et krav fra de borgerlige partier under de igangværende vækstplansforhandlinger.

»Det er som om, der hele tiden bliver trukket nye krav ind. Det seneste, vi hørte i dag (…) var, at vi skulle begynde at jage efter en traktatændring på noget SU. Jeg troede, vi skulle skabe vækst og arbejdspladser her i Danmark, og at vi sandelig skulle gøre det nu,« sagde ministeren.

Men det er slet og ret noget »traktatvrøvl«, lyder det fra Ellen Trane Nørby.

»Den eneste der taler traktatændringer er Vestager. Tænker hendes overdramatisering dækker over, at de Radikale og resten af regeringen dybest set ikke bekymrer sig om, at rumænere, lettere m.m. i tusindtal kan komme til Danmark og få gratis uddannelse og dansk SU,« skriver den politiske ordfører, som dog samtidig slår fast, at Venstre efterlyser en løsning på problemet med den potentielle SU-ladeport.

»Det vil gå ud over de danske studerende, og det er alle de fire blå partier bekymrede over. Betyder EU-dommen, at det danske SU-system sættes under pres, så danske unge skal finansiere udenlandske studerendes SU, så skal der selvfølgelig findes en løsning på det problem,« lyder det fra den politiske ordfører.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu