Venstre klar med milliardbeskæring af jobindsatsen

8. august 2013 22:16 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Venstre klar med milliardbeskæring af jobindsatsen
Billede mangler

Jobindsatsen kan gøres bedre og for langt færre penge.

 

Det er budskabet fra Venstre, der ifølge Politikens oplysninger lægger op til en milliardbeskæring, som detaljerne af vil blive præsenteret på partiets sommergruppemøde ved Holstebro fredag.

Besparelserne skulle løbe op i fire milliarder kroner og indebærer ifølge Politiken blandt andet en omstrukturering af landets 91 jobcentre, så nogle af dem lukker. Derudover vil Venstre begrænse adgangen til løntilskud i det offentlige og fjerne de lediges ret til seks ugers selvvalgt uddannelse.

Forslagene vækker harme i paraplyorganisationen LO, allerede inden det er blevet præsenteret af Venstre selv.

»Jeg ryster på hovedet over sådan et forslag. Det er en direkte fortsættelse af den kontraproduktive beskæftigelsespolitik, som den borgerlige regering stod for i ti år. Når vi nu står i en situation, hvor vi kommer til at mangle folk med højere kvalifikationer, er det fuldstændig vanvittigt ikke også at bruge uddannelsesredskabet som et aktivt redskab i beskæftigelsespolitikken,« siger LOs forbundssekretær, Ejner K. Holst.

Den socialdemokratiske formand for Folketingets beskæftigelsesudvalg, Lennart Damsbo-Andersen (S), vil ikke være med til at begrænse uddannelsesretten, men vil ikke afvise, at der kan ændres på den nuværende struktur af jobcentrene.

»Det kan godt være, at nogle af jobcentrene kan blive nødt til at arbejde sammen, men om nogen skal lukke, er for tidligt at sige noget om på nuværende tidspunkt,« siger han til Politiken.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu