Venstre kræver afklaring på potentiel SU-»bombe«

22. februar 2013 12:44 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Venstre kræver afklaring på potentiel SU-»bombe«
Billede mangler

Venstres SU-ordfører, Mads Rørvig (V), kræver nu, at det bliver helt klart, hvem der kan modtage SU, inden man tager hul på de politiske forhandlinger om en SU-reform.

 

Kravet kommer efter, at en dom fra EU-domstolen torsdag ifølge Politiken kan betyde, at de danske myndigheder fremover skal afsætte mere SU til studerende fra andre EU-lande.

»Det kan være en bombe under SU-systemet, og det skal vi have juristernes vurdering af,« siger Mads Rørvig, der fredag klokken 13 tropper op i Uddannelsesministeriet for at tage hul på SU-forhandlingerne med uddannelsesminister Morten Østergaard (R).

Men inden forhandlingerne kan gå i gang, skal der være helt klare linjer, mener han.

»Først skal vi have en afklaring på den dom, der i går faldt ved EU-domstolen i forhold til, hvem der har ret til SU,« siger han.

EU-domstolen afviser de danske myndigheders argumentation for at nægte SU til en studerende fra et andet EU-land, der kom til Danmark som arbejdstager, men som siden blev studerende.

»Vi skal ikke forhandle i blinde, så vi må have en afklaring på, hvem der er omfattet af det SU-system, vi har,« siger Mads Rørvig.

Han mener, at dommen har »fundamental betydning« for indretningen af SU-systemet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu