Venstre kritiserer »neutral minister« for skævt Danmark

22. februar 2013 14:05 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Venstre kritiserer »neutral minister« for skævt Danmark
Billede mangler

Det er en politisk opgave at få væksten til at smitte af på resten af landet, og på det punkt klarer regeringen sig »utrolig dårligt«.

 

Det siger Venstres ordfører for landdistrikter og småøer, Thomas Danielsen (V), efter Berlingske Business fredag skriver, at de gennemsnitlige indkomster (BNP per indbygger) i København og på Frederiksberg er på 460.000 kroner eller godt og vel dobbelt så meget som indbyggerne har at gøre godt med på Vest- og Sydsjælland og hele 43 procent over niveauet for hele Danmark set under et.

Det er Danmarks Statistik, som har delt det danske bruttonationalprodukt (BNP) op på landsdele,

»Regeringen har ellers gode intentioner i forhold til, at der er blevet oprettet et landdistriktsministerium, men desværre kommer der ikke noget fra den kant, som gerne skulle være med til at smitte denne positive vækst af på store dele af landet. Vi har desværre en landdistriktsminister, som er fuldstændig neutral. De burde komme i arbejdstøjet og tage nogle initiativer, som kan være med til at skabe et Danmark i bedre balance,« siger Danielsen til Berlingske Nyhedsbureau.

Thomas Danielsen understreger, at de høje væksttal i København er positive, og at politikere i langt højere grad bør sende statslige arbejdspladser ud i landet.

»Det har nogle kedelige bivirkninger, hvis man som regeringen centraliserer for mange ting i København. Der er også brug for kraftcentre ude i landet, og derfor har Venstre stillet et beslutningsforslag, der beder regeringen om at tage stilling til, om de statslige arbejdspladser, der oprettes, kan ligge ude i landet. Det var vi flittige til i VK-regeringens tid,« siger Thomas Danielsen med henvisning til blandt andet miljøcentre, Skat i Ringkøbing og den digitale tinglysning i Hobro.

De senere år har generelt været vanskelige for dansk økonomi, der har været plaget af lav vækst og en faldende beskæftigelse. Velstanden steg dog med hele 3,7 procent per indbygger i København i 2011, hvorfra de seneste tal stammer. Det er markant mere end fremgangen i hele Danmark, der var nede på langt mere beskedne 0,7 procent.

Berlingske Nyhedsbureau forsøger at få en kommentar fra ministeren for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen (S).

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu