ANNONCE

Venstre: Lad nu folk ryge på eget kontor

8. februar 2012 14:14 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Venstre: Lad nu folk ryge på eget kontor
Billede mangler

Regeringen lægger op til et forbud mod rygning på enkeltmandskontorer.
Men et sådan forbud giver ingen mening, mener Venstre forud for de forhandlinger om en ny rygelov, som begynder her til eftermiddag.
“Det er en lille smule ulogisk, at regeringen lægger op til at ville afskaffe tilladelsen til, at man undtagelsesvis kan ryge på et enkeltmandskontor, mens man samtidig blåstempler rygekabiner på arbejdspladsen,” påpeger sundhedsordfører Sophie Løhde (V) over for Newspaq.
Hvis det stod til Venstre, så er der i det hele taget ikke behov for en ny og strammere rygelov. Men partiet ønsker dog at indgå et forlig.
“Overordnet er vores udgangspunkt for de her forhandlinger, at vi synes, at vi har en rimelig stram rygelov i dag i Danmark. Den har fungeret efter hensigten på den måde, at vi er kommet rigtig, rigtig langt siden 2006.”
“Men der kan være nogle forskellige huller, hvor vi kan sige, skal vi se med friske øjne på det her?,” siger Løhde bl.a. med henvisning til regeringens forslag om strammere rygeforbud på efterskoler, gymnasier og andre institutioner for børn og unge.
Mange har peget på, at regeringen kommer Venstre imøde, ved at droppe et forbud mod rygning på værtshuse under 40 kvadratmeter.
Men sådan ser Sophie Løhde ikke helt udspillet, som blev fremlagt i går. Hun er nemlig slet ikke sikker på, at regeringen vitterlig har ændret holdning.
“Jeg er ærlig talt i tvivl om, hvad regeringen mener. Så jeg håber, vi kan få en afklaring,” siger hun.
Kræftens Bekæmpelse kritiserede i går regeringen, og kaldte udspillet “uambitiøst”.
I Venstre lytter man til organisationen, “hvis opgave det er at holde fanen højt”, men mener samtidig, at rygerne fortsat skal have plads.
“Nok synes jeg, at vi skal gøre, hvad vi kan for at begrænse passiv rygning og sørge for, at færrest mulige unge begynder at ryge. Men der skal stadig være plads til dem, som aktivt træffer det valg, at de gerne vil være rygere. Dem skal der også være plads til,” slutter Løhde.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu